Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Σούπα ρόκας


Υλικά:

  • 400 γρ ψιλοκομμένη ρόκα + 2 ολόκληρα φύλλα για διακόσμηση
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (ρυζιού ή σόγιας κ.α.)
  • 1 Κύβος λαχανικών
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κούπες νερό
  • Κρουτόν ή πολύσπορα παξιμάδια (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
  2. Τα σοτάρουμε καλά και μετά βάζουμε το τριμμένο καρότο και την ψιλοκομμένη ρόκα. 
  3. Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν όλα μαζί , βάζουμε και τον κύβο λαχανικών , το ξύδι , το αλατοπίπερο, το νερό , και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
  4. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 
  5. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα μαζί και κατεβάζουμε από την φωτιά. 
  6. Όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα τα χτυπάμε καλά με το μπλέντερ χειρός μας για να γίνει βελουτέ η σούπα μας. 
  7. Σερβίρεται ζεστή ενώ αν θέλουμε κρατάμε λίγο από την ρόκα και πασπαλίζουμε την σούπα στο πιάτο για στολισμό.

Συμβουλές:

  • Εαν τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε άλλη μια κούπα βραστό νερό.
  • Εαν δεν έχετε κρουτόν κόψτε σε τετραγωνάκια μια - δυό φέτες ψωμί και ψήστε το στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι.
  • Εαν δε θέλετε κρέμα γάλακτος μη βάζετε, μπορείτε να βάλετε λίγο φυτικό γάλα αντί για κρέμα γάλακτος ή τίποτα.

http://www.dietup.gr/syntages/almyres/5323-soupa-rokas-veloute.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.