Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κρέμα σοκολάτας αβοκάντου με κανέλα και πιπερόριζα


Υλικά:

  • 300 γρ. αβοκάντο (περίπου 2 μεγάλα αβοκάντο καθαρισμένα χωρίς κουκούτσι) 
  • 1/2 κούπα (110 ml) γάλα αμυγδάλου 
  • 3 κ.σ. σιρόπι αγάυης ή άλλο γλυκαντικό
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης 
  • 1/4 κ.γ. πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη 
  • 1/8 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
Παρασκευή:

  1. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ. 
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το γλυκαντικό, το κακάο, την κανέλα, την πιπερόριζα, το τσίλι και τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  3. Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.














Συμβουλές:
Προσέξτε τα αβοκάντο σας να μην είναι πολύ σκληρά, αλλά να είναι ώριμα και μαλακά.
 http://www.enter2life.gr/wp/3394-krema-sokolata-me-avocado-kanela-kai-piperoriza.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.