Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα κυδώνι - ροδάκινο

ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ. νηστίσιμη μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο ή ανάμεικτες (εγώ έβαλα κυδωνι με ροδακινο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Α.     Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό


 και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα)


 μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.

Β.     Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.

 Έπειτα τη χωρίζουμε, παίρνουμε τα 2/3 της

και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
Γ.     Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα.
Δ.      Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά.
Ε.     Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.