Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Βούτυρο αμυγδάλου (αμυγδαλοβούτυρο Raw)

Υλικά:

  • 450 γρ. ωμά αμύγδαλα (2 1/2 κούπες) 
  • 1 πρέζα υπομονή 
Προαιρετικά πρόσθετα:

  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή σπόρους από 1 καρπό βανίλιας
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι ιμαλαϊων για γεύση









Παρασκευή:
  1. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων (μουλτι) και πολτοποιούμε, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  2. Σταματήστε συχνά για να σπρώξουμε προς τα κάτω το υλικό που έχει κολλήσει στις πλευρές. 
  3. Ο συνολικός χρόνος από την αρχή μέχρι το τέλος παίρνει περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα με την ισχύ του μηχανήματος.
* Εαν θέλετε λεία και κρεμώδη υφή τότε συνεχίστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει εντελώς αλοιφή. 
* Εάν θέλετε πιο λευκό χρώμα και πιο απαλή γεύση τότε μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε αφού τα μουλιάσετε πρώτα 8 ώρες ή αποβραδίς.


Μετά από περίπου πέντε λεπτά θα αρχίσει να μοιάζει κάπως έτσι. 


Αυτό είναι περίπου  μετά απο 10 λεπτά μέσα. Τα αμύγδαλα αρχίζουν να ζεσταίνονται και να απελευθερώνουν τα έλαια τους. 

Προσθέστε τυχόν πρόσθετα συστατικά σε αυτή τη στιγμή. 
Σε αυτό το σημείο οι γείτονές μου ήταν μάλλον αναρωτιούνται τι στο καλό έκανα. :) 



Μετά από μερικά λεπτά ακόμα ειδού το αποτέλεσμα: βούτυρο ωμών αμυγδάλων!


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/8/14, 7:29 π.μ.

    Στην δική μου εκδοχή προσθέτω περίπου 4-6 κουταλιές της σούπας νερό και μισή με μία μπανάνα, ανάλογα τη γεύση που θέλω να πετύχω. Είναι τέλειο για πρωινό, αλλά έχει αρκετές θερμίδες. Επειδή πρόσθεσα τη μπανάνα, δεν βγήκε τόσο σκουρόχρωμο. Στο ψυγείο διατηρείται για περίπου μια εβδομάδα και κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.