Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Τουρσί πιπερόριζας (gari)


Το τζίντζερ τουρσί λέγετε gari στην Ιαπωνία και σερβίρετε με σούσι. Δοκιμάστε να φάτε κομμάτια από το τουρσί ανάμεσα σε διαφορετικά είδη σούσι. Βοηθάει στο να καθαρίζετε το στόμα σας και να εναλλάσσετε τις γεύσεις.
Υλικά για 2 κούπες:
  • 900 γρ. πιπερόριζες
  • 3 κούπες ξύδι ρυζιού ή μηλόξιδο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Πλύνετε την πιπερόριζα και ξεφλουδίστε την. 
  2. Ψιλοκόψτε την και αλατίστε την. 
  3. Αφήστε τα αλατισμένα κομμάτια σε ένα μπολ για μία ώρα. 
  4. Μετά τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν και βάλτε τις σε δοχείο. 
  5. Ανακατέψτε το ξύδι και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και βράστε τα. 
  6. Ρίξτε το ζεστό μείγμα του ξυδιού και της ζάχαρης πάνω στις φέτες της πιπερόριζας και αφήστε τα να κρυώσουν. 
  7. Η πιπερόριζα αλλάζει το χρώμα της σε ανοικτό ροζ. 
  8. Κλείστε το δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο.

Συμβουλές:
  • Η πιπερόριζα θα αλλάξει χρώμα και θα γίνει ροζ όταν ρίξετε το καυτό ξύδι με τη ζάχαρη επάνω της, μη τρομάξετε δε χάλασε, είναι φυσιολογικό.
  • Αντί να τη ψιλοκόψετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αποφλοιωτή και να τη κάνετε λεπτές φέτες ή να τη περάσετε απο έναν τρίφτη.
  • Όσο πιο φρέσκες είναι οι πιπερόριζες που θα χρησιμοποιήσετε τόσο καλλύτερα

http://japanesefood.about.com/od/sushiforbeginner/r/gari.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.