Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Μπισκοτοβούτυρο (με λάδι)

Υλικά:
  1. 400 γρ. μπισκότα κανέλας
  2. 1/2 κούπα σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο κ.α.)
  3. 1/2 κούπα νερό ή φυτικό γάλα (βρώμης ή ρυζιού ή σόγιας κ.α.)
  4. 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη 
  5. 1/4 κ.γ. αλάτι 
Παρασκευή:
  1. Πολτοποιείτε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Προσθέτε το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε.
  3. Τώρα προσθέστε το σπορέλαιο και το νερό σταδιακά και συνεχίζετε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  4. Απολαύστε το. 

Συμβουλές:
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λάδι θέλετε αλλά καλλύτερα όχι ελιάς, γιατί έχει βαριά γεύση.
  • Εαν δείτε ότι το θέλετε πιο παχύρευστο ελαττώστε το νερό ή το λάδι, ή αντί για λάδι βάλτε λιωμένη μαργαρίνη ή λάδι καρύδας.
  • Διατηρείται σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο.
  • Εαν θέλετε να έχει κομματάκια μπορείτε να προσθέσετε σπασμένα μπισκότα στο τέλος μέσα και να τα ανακατέψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.