Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Σοκολατένιο χούμους

  Υλικά:
  • 425 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • ¼ κούπας αμύγδαλα
  • 5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • ¼ κούπας κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή άλλο γλυκαντικό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ½ κούπας γάλα σόγιας με άρωμα βανίλιας
Παρασκευή:
1.    Βάλτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και αλέστε τα μέχρι να γίνουν βούτυρο, για 5 λεπτά ή και περισσότερο.
2.    Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιήστε τα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
3.    Σερβίρετε αμέσως με φέτες φρούτων ή κουλούρια, κριτσίνια κ.α. και αποθηκεύστε το περίσσευμα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.



Συμβουλές:
  • Είναι ιδανικό βούτημα για φρούτα
  • Μπορείτε να βάλετε περισσότερεο εκχύλισμα βανίλιας ή να χρησιμοποιήσετε άλλο φυτικό γάλα, ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
  • Εάν θέλετε προσθέστε απο επάνω τριμμένους ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια ή τριμμένη σοκολάτα.
http://www.pinterest.com/pin/90846117457784375/
http://www.fitsugar.com/Vegan-Chocolate-Fruit-Dip-34067224

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.