Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μπισκοτοβούτυρο (με γάλα)

Υλικά: 
  • 200 gr μπισκότα κανέλας
  • 100 ml γάλα βρώμης ή άλλο φυτικό γάλα
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο καρύδας (λιωμένο)
  • 1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι 
 Παρασκευή:
  1. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε στο γάλα βρώμης ένα ένα. 
  2. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπωλ και τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. 
  4. Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε τη μαργαρίνη λιωμένη και το σιρόπι.
  5. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λίγο κρεμώδες και να πάρει τη μορφή φιστικοβούτυρου, αν χρειαστεί για να βοηθήσουμε στη πολτοποίηση προσθέτουμε 1 κουταλιά απ’ το γάλα βρώμης.
  6. Βάζουμε σε βαζάκι και φυλάμε στο ψυγείο, συνοδεύει άριστα κρέπες ή pancakes.

Συμβουλές:
  • Χρησιμοποιήστε ό,τι μπισκότα θέλετε, εγώ χρησιμοποίησα χριστουγεννιάτικα μπισκότα (με κανέλα κι άλλα μπαχαρικά), παραδοσιακά αυτό το βούτυρο γίνεται με μπισκότα κανέλας.
  • Δε χρειάζεται να μουλιάσετε τα μπισκότα για πολύ ώρα, ένα απλό βούτηγμα αρκεί.
  • Αντί για σιρόπι σφενδάμου μπορείτε να βάλετε κάποιο σιρόπι με άρωμα καραμέλας, ταιριάζει πολύ.
  • Εαν δε βρείτε μπισκότα κανέλας μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε με άλλα μπισκότα, όπως ολικής άλεσης, και να προσθέσετε 1/2 κ.γ. κανέλα.
http://365vegandays.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.