Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα λεμονιού

Υλικά: 
  • 2 φάκελοι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή digestive ή ότι θέλετε
  • Όση ποσότητα φυτικού γάλακτος αναφέρει η συσκευασία της βανίλιας
  • 1/2 κούπα φυτικό γάλα για να περιχύσετε τα μπισκότα
  • 100 γρ. σοκολάτα τριμμένη
  • λίγο κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα για το πασπάλισμα
  • λιμοντσέλο και ξύσμα λεμονιού για άρωμα
Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζετε την κρέμα Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φάκελο και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού. 
  2. Ζεσταίνετε πολύ ελαφρά τη ½ κούπα γάλα και προσθέτετε το λιμοντσέλο για άρωμα. 
  3. Βρέχετε μερικά μπισκότα στο γάλα και τα στρώνετε σε ένα μέτριο ταψάκι ή μακρόστενη φόρμα.
  4. Απλώνετε μια καλή στρώση κρέμας και περιμένετε λίγο να κρυώσει. 
  5. Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα. 
  6. Βρέχετε πάλι μερικά μπισκότα στο αρωματισμένο γάλα και φτιάχνετε μια δεύτερη στρώση. 
  7. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  8. Αφήνετε το γλυκό αρκετές ώρες στο ψυγείο προτού το σερβίρετε. 
  9. Πασπαλίζετε την τελευταία στιγμή με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.