Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κορμός με ταχινένιο χαλβά, καρύδια, πορτοκάλι & σοκολάτα

Υλικά: 
  • ½ κιλό χαλβά από ταχίνι
  • 250 γρ. καρυδόψιχα
  • 250 γρ. γλυκό πορτοκάλι
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. μπισκότα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ
  • 50 γρ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό βούτυρο
Παρασκευή:
  1. Ξεκινάμε κόβοντας το χαλβά, τα καρύδια, το γλυκό πορτοκάλι και τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και κυβάκια. 
  2. Τα ανακατεύουμε όλα σε μια μεγάλη μπασίνα, προσθέτοντας λίγο-λίγο το λικέρ. 
  3. Έτσι, δημιουργούμε με τα υλικά που αναμείξαμε μια μάζα που την πλάθουμε σε κορμό. 
  4. Τυλίγουμε τον κορμό σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα.
  5. Μέχρι να κρυώσει, λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν ένα. 
  6. Καλύπτουμε με τη σοκολάτα ολόκληρη την επιφάνεια του κορμού (αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα, βιαστικοί!) και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο, μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Συμβουλές:
  • Αν θέλουμε, σερβίρουμε τον κορμό με σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι που χρησιμοποιήσαμε ή το γλυκό βύσσινο που μας αρέσει.
http://www.toarkoudi.gr/Kormos-me-xalba-apo-taxini/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.