Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Κορμός με καρύδα, λάδι καρύδας και γάλα καρύδας

Υλικά:
  • 2 πακέτα μπισκότα digestive ή επιλογής σας
  • 100 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 κούπα γάλα καρύδας κονσέρβας (το παχύρευστο μέρος)
  • 1 κούπα κακάο ρόφημα (όχι το πικρό, αυτό που κάνουν σοκολάτα)
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο (τριμμένη καρύδα) 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. μαρτίνι ή άλλο ποτό της επιλογής σας (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη σπάμε τα μπισκότα στη μέση.
  2. Αφού έχουμε παγώσει αποβραδίς τη κονσέρβα με το γάλα καρύδας, την αναποδογυρίζουμε και χύνουμε το διάφανο υγρό, αυτό δε το χρησιμοποιούμε, μετράμε μια κούπα απο το παχύρευστο μέρος του γάλακτος και το προσθέτουμε στα μπισκότα.
  3. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το λάδι καρύδας και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στα μπισκότα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Σε λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα και το τυλίγουμε σε κορμό.
  6. Το παγώνουμε στη κατάψυξη.

Συμβουλές:
  • Για να κόβετε καλλύτερα στο πιάτο σας, κόψτε λεπτές φέτες.
  • Μπορείτε να αφήσετε τις φέτες για λίγο εκτός ψυγείου πριν τις σερβίρετε για να μαλακώσει.
  • Το γάλα καρύδας που χρησιμοποιούμε είναι το παχύρευστο μέρος του γάλακτος, μην ανακινήσετε τη κονσέρβα πριν την ανοίξετε!

~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.