Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Κρέμα με ταχίνι, κανέλα, και ξηρούς καρπούς

Υλικά:
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 3 κ.σ. ανθό (άμυλο) αραβοσίτου 
  • 3 γεμάτες κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • βανίλια ή κανέλα για άρωμα (προαιρετικά)
  • κανέλα (για το σερβίρισμα)
  • σουσάμι ή άλλοι ξηροί καρποί (για το σερβίρισμα)
 Παρασκευή:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το κρύο νερό, το άμυλο, την άχνη ζάχαρη και το ταχίνι
  2. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα
  3. Ανοίγουμε το μάτι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά
    - για να μη κολλήσει και να μη καεί -, μέχρι να πήξει
  4. Προσθέτουμε κανέλα, μερικούς σπόρους σουσαμιού ή ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε
  5. Καλή όρεξη!
http://bletsas.gr

Καραμελένια παραλλαγή απο Γελαστά Ζωάκια:

Υλικά για 2 κούπες κρέμα:
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 3 γεμάτες κ.σ. ανθό (άμυλο) αραβοσίτου 
  • 4 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη
  • κανέλα
  • σταφίδες 
  • καρύδια
  • σουσάμι (ωμό)
Παρασκευή:
  1. Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, το ταχίνι και το άμυλο αραβοσίτου.
  2. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτετε τη ζάχαρη και τη λιώνετε μέχρι να γίνει μια ξανθιά καραμέλα.
  3. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτετε προσεκτικά το διάλυμα με το ταχίνι και το άμυλο μέσα.
  4. Ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά, τη χαμηλώνετε σε μέτρια και τη ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η καραμέλα και να πυκνώσει η κρέμα.
  5. Μόλις πήξει τη βάζετε σε μπολάκια, και προσθέτετε κανέλα, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
 Συμβουλές:
  • Εαν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε 1-2 επιπλέον κουταλιές ζάχαρης μέσα στο διάλυμα με το ταχίνι.
  • Πριν ρίξετε το διάλυμα στη φωτιά ανακατέψτε το ξανά γιατί το άμυλο έχει τη τάση να κατακάθεται στο πάτο.
  • Εαν δε σας αρέσει η κανέλα βάλτε κάτι άλλο όπως κακάο ή τίποτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.