Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά για περίπου 24 μπισκότα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2/3 κούπας ή 150 γρ. φυτική μαργαρίνη
  • 3/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κούπας  ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιον
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Παρασκευή:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν. 
  3. Προσθέστε το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. 
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και χτυπήστε το καλά. 
  5. Ανακατέψτε μέσα και τα κομματάκια σοκολάτας.
  6. Πλάστε μια κουταλιά της ζύμης στα χέρια σας σε μια μπάλα και στη συνέχεια πιέστε ελαφρά επάνω σε μια λαδόκολλα για να γίνει στρογγυλός δίσκος.
  7. Ψήστε για περίπου 5 - 8 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Θα είναι μαλακά όταν τα βγάλετε από το φούρνο, αλλά θα σκληρύνουν καθώς κρυώνουν, μόλις τα βγάλετε απο το φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά, και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μια σχάρα.
Συμβουλές:
  • Εαν τα κάνετε πιο χονδρά τότε ψήστε τα για 12 λεπτά αλλά όχι παραπάνω διότι τότε δε θα γίνουν μαλακά.
  • Εαν χρησιμοποιήσετε κάποιο λάδι αντί για μαργαρίνη τότε κάντε τα πιο χονδρά γιατί σίγουρα θα απλώσουν πολύ!
http://www.thegluttonousvegan.com/2009/01/chocolate-chip-cookie-recipe.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.