Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Χούμους με λιαστές τομάτες

  Υλικά: 
  • 400 γρ βρασμένα (ή 150 γρ ρεβίθια ξερά)
  • 60 γρ χυμό λεμονιού (περίπου 1 μεγάλο λεμόνι + το ξύσμα του)
  • 60 γρ ταχίνι (περίπου 4 κοφτές κ.σ.)
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 10 φέτες λιαστής τομάτας
  • 1/2 - 1 κ.γ. αλάτι (ξεκινήστε με 1/2, δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ή λίγη σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • πάπρικα




 Παρασκευή:
  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια με λίγο αλάτι σε μπόλικο νερό για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ. 
  2. Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. 
  3. Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κύμινο, το αλάτι και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Πολτοποιούμε και δοκιμάζουμε εαν θέλει περισσότερο αλάτι, λεμόνι, κύμινο ή τομάτες.
  5. Μόλις φτάσει στην επιθυμητή υφή και συνοχή τοποθετούμε σε ένα πιάτο, διακοσμούμε με λιαστές τομάτες και ελληνικό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.


Συμβουλές:
  • Σερβίρουμε με ψητές πίτες και κομμάτια ωμών λαχανικών.
  • Εάν θέλετε ακόμα εντονότερη γεύση λιαστής τομάτας μπορείτε να βάλετε 5-10 φέτες τομάτας παραπάνω ή να τις ψιλοκόψετε και να τις ανακατέψετε μέσα χωρίς να πολτοποιηθούν.
  • Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια. 
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον υλικά εαν χρειάζεται. 
  • Αν μας αρέσει το σκόρδο μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 σκελίδα καθώς χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ.
  • Αντί για λιαστές τομάτες δοκιμάστε το χούμους και με ελιές αλλά και με άλλα υλικά αν θέλετε κάτι διαφορετικό.
http://www.megatv.com/proinomou/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.