Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Πατατοσαλάτα με ξιδάτη κάππαρη


Υλικά: 
  • Πατάτες
  • Θυμάρι ή ρίγανη ή θρούμπι
  • Ξυδάτη κάππαρη 
  • Ελαιόλαδο
  • Ροζ αλάτι
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Πλένετε καλά τις πατάτες με ένα καθαρό σφουγγαράκι
  2. Τις βάζετε σε ενα ταψάκι και στις ψήνετε στο φούρνο για 45-60 ' ή μέχρι να μαλακώσουν και να έχουν ψηθεί.
  3. Τις κόβετε κυδωνάτες και τις βάζετε σε ένα πιάτο μαζί με 1 κ.σ. κάππαρη, 1 πρέζα αλατάκι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και θυμάρι.
  4. Απολαύστε τις.

Συμβουλές:
  • Αντί για κάππαρη μπορείτε να βάλετε ελιές ή ψιλοκομμένο νεαρό αγγουράκι τουρσί.
  • Η συνταγή αυτή αποτελεί περισσότερο μια πρόταση μαγειρικής παρά για μια ολοκληρωμένη συνταγή, καθώς είναι παιχνιδάκι η εκτέλεση της.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να τις βράσετε αντί να τις ψήσετε στο φούρνο.
















~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.