Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Χαβιάρι (Raw)

Υλικά: 

  • 50 γρ. φύκια (νόρι ή κελπ κ.α)
  • 1/3 κούπας σπόρους Τσία
  • 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο λιναρόσπορο (κατά προτίμηση χρυσό)
  • 3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος μόνο)
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό
  • ½ κ.σ. ιωδιούχο αλάτι
Παρασκευή
  1. Ενυδατώστε τα φύκια στη 1 κούπα νερό για 10 λεπτά και στραγγίξτε τα. 
  2. Στο νερό που έμεινε απο το μούλιασμα των φυκιών, ενυδατώστε και τους σπόρους chia για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τα κάθε 5 λεπτά. 
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το φύκια, τους σπόρους τσίας, τη μουστάρδα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού με ένα ηλεκτρικό μίξερ, προσθέτοντας το ελαιόλαδο στο τέλος. 
  4. Σερβίρετε με ψωμί ή ωμά λαχανικά. 
  5. Απολαύστε το! 

Συμβουλές:
  • Αντί για ελαιόλαδο μπορείτε να βάλετε λάδι κάνναβης ή άλλο έλαιον της αρεσκείας σας.
  • Οι ποσότητες είναι καθαρά ενδεικτικές, μπορείτε να τις προσαρμόσετε για να κάνετε μια τροποποιημένη συνταγή.

http://ioanarecipes.blogspot.gr/2014/06/caviar-cru-aux-algues-et-graines-de.html?spref=pi
http://www.petitchef.ro/retete/antreuri/icre-din-seminte-de-chia-raw-vegan-fid-1425342

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.