Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Σπαγγέτι με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια



Υλικά:
  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής ή λευκό
  • 400 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μικρή πιπεριά
  • 500 ml νερό
  • 100 ml φυστικοβούτυρο
  • 1 1/2 κ.γ. ροζ αλάτι
  • 2 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 4 σπόρους μπαχάρι
  • 1 πρέζα φρεσκοχονδροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα ή 1 ml τριμμένο μοσχοκάρυδο 
  • 2 πρέζες ή 2 ml τριμμένη ξερή ρίγανη ή θυμάρι ή δενδρολίβανο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.σ. έλαιον ή νερό (ελαιόλαδον ή σησαμέλαιον)
  • ψιλοτριμμένο φυτικό τυρί που λιώνει, βιοτρός (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Βράζετε τα μακαρόνια με μπόλικο αλάτι.
  2. Τα βγάζετε αλ ντέντε τα στραγγίζετε και τα λαδώνετε με λίγο λάδι μέσα στη κατσαρόλα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
  3. Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το νερό, το φυστικοβούτυρο και το αλάτι και τα πολτοποιείτε για περίπου 1 λεπτό.
  4. Το στραγγίζετε με ένα τούλι ή λεπτό στραγγηστήρι και ανακατεύετε μέσα τα μπαχαρικά και το κορνφλάουρ.
  5. Σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες. 
  6. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. 
  7. Ζεσταίνετε το λάδι (ή το νερό για πιο ελαφρύ μαγείρεμα) σε μέτρια φωτιά και μαραίνετε το κρεμμύδι. 
  8. Μόλις μαραθεί προσθέτετε την πιπεριά. 
  9. Αυξήστε τη φωτιά και προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε συχνά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μειωθεί ο όγκος τους για περίπου ένα δεκάλεπτο.
  10. Χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε το γάλα φυστικοβουτυρου με το κορνφλάουρ και ρίξτε το μέσα στα μανιτάρια, το αφήνετε να πάρει 2 βράσεις ή μέχρι να πήξει ελαφρά και το βγάζετε απο τη φωτιά.
  11. Τη διατηρείτε ζεστή και τη σερβίρετε επάνω απο τα ζυμαρικά μαζί με χονδροκομμένο μαιντανό ή ψιλοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ψιλοτριμμένο φυτικό τυρί.

Συμβουλές:
  • Το φυστίκι ανήκει (διατροφικά και βοτανολογικά) στα όσπρια και το σιτάρι στα δημητριακά, έτσι με αυτό το πιάτο παίρνεις όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τη δόμηση της πρωτείνης, επίσης τα μανιτάρια είναι και αυτά απο μόνα τους εξαιρετικά θρεπτικά.
 ~ Λαόνικος Τσάγκος

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
    Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.