Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Χυλός βρώμης με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Υλικά για 1-2 άτομα: 
  • 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης (γρήγορου ή αργού μαγειρέματος)
  • 1 1/2 κούπα νερό ή φυτικό γάλα ή συνδυασμός αυτών
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 2 κ.σ. λείο φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ή άλλο καρποβούτυρο
  • 2 κ.σ. φυστίκια (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. κανέλα ή εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες ή λιωμένη (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Προετοιμάζετε τα υλικά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το νερό.
  3. Ρίχνετε μέσα τις νιφάδες βρώμης.
  4. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει, (όχι πολύ ανακάτεμα).
  5. Σερβίρετε σε μπολάκια προσθέτοντας απο επάνω το φυστικοβούτυρο και τη μαρμελάδα.
  6. Ανακατεύετε και απολαμβάνετε ένα ζεστό δυναμωτικό και θρεπτικό πρωινό.
  7. Καλή όρεξη!

Συμβουλές - Πληροφορίες:
  • Εάν το θέλετε πιο παχύρευστο προσθέστε 1-2 κ.σ. νιφάδες βρώμης καθώς βράζει ή μερικές κουταλιές φυστικοβούτυρο στο μπολάκι σας.
  • Εάν το θέλετε πιο αραιό τότε προσθέστε λίγο περισσότερο νερό.
  • Οι νιφάδες βρώμης αργού μαγειρέματος είναι πιο νόστιμες και θρεπτικές αλλά δυσκολότερο να τις βρεις.
  • Αποτελεί ένα πλήρες πρωινό απο πλευράς πρωτεινών μιας που τα αμινοξέα που απουσιάζουν απο τη βρώμη υπάρχουν στο φυστικοβούτυρο, έτσι παίρνουμε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα εύκολα και νόστιμα!
  • Οι αναλογίες είναι ενδεικτικές εάν σας αρέσει περισσότερο φυστικοβούτυρο μπορείτε να το διπλασιάσετε, εάν δε σας αρέσει ο συνδυασμός φυστικοβούτυρου και μαρμελάδας μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνο με φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα.
  • Εάν αποφεύγετε τη ζάχαρη παραλείψτε τη στο βράσιμο και προτιμήστε μαρμελάδα με μειωμένη ζάχαρη ή χωρίς ζάχαρη.
  • Προσθέστε αμέσως μετά το βράσιμο της βρώμης το φυστικοβούτυρο για να λιώσει!

~ Λαόνικος Τσάγκος

   Vegan Μάγειρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.