Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Κρεμμυδόσουπα με κρόκο και κρέμα γάλακτος



Υλικά: 
  • 1/2 κ.γ. νήματα κρόκου Κοζάνης 
  • 6 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κούπα φυτική κρέμα γάλακτος ή χτυπημένο γάλα καρύδας
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
Παρασκευή:
  1. Μουσκέψτε τον κρόκο σε λίγο ζεστό νερό για περίπου 30 λεπτά. 
  2. Βάλτε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν σε λίγο νερό για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. 
  3. Προσθέστε τις πατάτες και το ζωμό και σιγοβράστε για άλλα 25 λεπτά περιπου ή μέχρι να μαλακώσουν. 
  4. Περάστε τα όλα από μύλο ή χτυπήστε τα στο μπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον κρόκο με το νερό του.
  5. Ανακατέψτε και σερβίρετε

Πληροφορίες - Συμβουλές:
  • Ζεστάνετε τη σούπα πριν να σερβίρετε αλλά μη την αφήσετε να βράσει. 
  • Σερβίρετε γαρνίροντας με λίγη ακόμα συμπληρωματική κρέμα γάλακτος.
  • Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες. 
  • Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της, οι αρχαίοι Φοίνικες στις προσφορές τους στη θεά Αστάρτη, ο Όμηρος το αναφέρει στα κείμενά του ενώ το συναντάμε ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη.

Η συνταγή είναι τροποποιημένη απο την ιστοσελίδα http://www.safran.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.