Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Χυλός βρώμης με πορτοκάλι


    Υλικά για 2 μερίδες:
  • 1 κούπα φρεσκοστιμμένο χυμό απο πορτοκάλια
  • 3/4 κούπας νερό
  • 1 κούπα στιγμιαίες νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γ. ορυκτό ροζ άλας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου για το βράσιμο + 1 κ.σ. για το σερβίρισμα
  • Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι






Παρασκευή:

  1. Προετοιμάζετε τα υλικά, πλένετε και ξύνετε 1 πορτοκάλι και στίβετε μερικά πορτοκάλια τόσα όσα για 1 κούπα χυμό.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέστε το νερό, μόλις αρχίσει να βγάζει ατμούς προσθέστε τις νιφάδες βρώμης και όλα τα υπόλοιπα συστατικά.
  3. Ανακατεύετε μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή για περίπου 1-2 λεπτά.
  4. Σερβίρετε με κομματάκια πορτοκάλι, επιπλέον ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού.

Πληροφορίες - Συμβουλές:
  • Μέσα στο χυμό μπορείτε να βάλετε και το πολτό απο τα πορτοκάλια, εάν δεν έχετε φρέσκα πορτοκάλια βάλτε έτοιμο χυμό μαζί με κομματάκια απο 1 πορτοκάλι.
  • Εκτός απο το ξύσμα που βάλατε μέσα, κρατήστε και λίγο για το σερβίρισμα.
  • Βάλτε την επιπλέον ζάχαρη αμέσως αφού το βγάλετε απο τη φωτιά για να λιώσει και να γίνει σαν καραμέλα, μπορείτε να προσαρμόσετε τη ποσότητα της καθώς αυτή εξαρτάται απο τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός.
  • Έρευνες εχουν δείξει οτι ο συνδυασμός χυμού πορτοκαλιού με βρώμη μειώνουν την συγκέντρωση στις LDL στο αίμα και κάτ'επέκταση το σχηματισμό της πλάκας και την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
    (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Μαρία Παπαβασιλείου)

~ Λαόνικος Τσάγκος


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. 
Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.