Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Χυμός με αλόη, ανανά και κλαδόφυλλο φραγκοσυκιάς


Υλικά: 
  • 500-700 ml νερό (κατά προτίμηση φιλτραρισμένο)
  • 2-4 κοφτές κ.σ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου ή άλλο γλυκαντικό
  • 500 γρ. καθαρή σάρκα ανανά (χωρίς φλούδα και πυρήνα)
  • 50-100 γρ. ή 1 νεαρό χλωρό κλαδόφυλλο φραγκοσυκιάς
  • 100 γρ. διαφανή γέλη αλόης (1 μικρό φύλλο)
  • Μπόλικα παγάκια για το σερβίρισμα
  • Χυμό απο 1 μικρό λεμόνι (προαιρετικά)
  • 1 λεπτή φέτα πιπερόριζας, περίπου 5 γρ. (προαιρετικά)
  •  Λίγα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Καθαρίστε τον ανανά απο τη φλούδα και τον πυρήνα του.
  2. Αποφλοιώστε το φύλλο αλόης.
  3. Με ένα μαχαίρι κόψτε όλες τις άκρες απο το νεαρό κλαδόφυλλο φραγκοσυκιάς καθώς επίσης και τα αγκάθια, κατόπιν πλύντε το, κόψτε το σε κομμάτια και προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Πολτοποιήστε στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 2-3 λεπτά.
  5. Σερβίρετε με παγάκια.


Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Τα κλαδόφυλλα έχουν πολλές θρεπτικές ουσίες, μερικές απο αυτές είναι οι βιταμίνες: A, C, K, επίσης περιέχουν μικρά επίπεδα βιταμινών του συμπλέγματος Β ομάδα όπως:Θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β-6 (πυριδοξίνη), και παντοθενικό οξύ που βοηθούν στο μεταβολισμό και μικρές ποσότητες από μέταλλα, κυρίως:Ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο.Κάποιοι πολυσακχαρίτες και άλλες ουσίες που περιέχουν τα κλαδόφυλλα βοηθούν βοηθούν στη μείωση του σωματικού βάρους, της LDL-χοληστερόλης και στη μειώση του σακχάρου στο αίμα.Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Είναι πολύ δροσιστικός και θρεπτικός χυμός, και πολύ καλός για την υγεία, εάν βρείτε νεαρά κλαδόφυλλα δοκιμάστε τον, εάν πάλι όχι παραλείψτε το και φτιάξτε το με αλόη και ανανά.
  • Καλό είναι να μην είναι πολύ γέρικα αλλά όσο πιο φρέσκα και νεαρά γίνεται, σε μέγεθος όχι μεγαλύτερο απο αυτό της παλάμης σας, μαζί με τα κλειστά δάκτυλα σας.
  • Η παραπάνω συνταγή είναι απλά ένας οδηγός, μπορείτε να αλλάξετε τις αναλογίες ζάχαρης-νερού-λεμονιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μια καλή συμβουλή είναι να μην βάλετε καθόλου ζάχαρη και να βάλετε δοκιμάζοντας ταυτόχρονα όση θέλετε στο τέλος.
  • Εάν αυξήσετε το νερό μη ξεχάσετε να αυξήσετε και τη ζάχαρη, μπορείτε να προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη δοκιμάζοντας ταυτόχρονα μέχρι να φτάσετε στο σημείο που σας αρέσει γεύστικά.
  • Εάν σας πειράζει ο πολτός μπορείτε να τον στραγγίξετε.
  • Προσέξτε τα αγκάθια όταν κόβετε τα κλαδόφυλλα, εάν θέλετε φορέστε γάντια κηπουρικής.
  • Στο παραπάνω οπτικό δείχνει έναν συνηθισμένο τρόπο αφαίρεσης των αγκαθιών απο τα κλαδόφυλλα.

Χυμός με ανανά και αλόη (χωρίς κλαδόφυλλο)
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.