Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τρούφες με καρύδα και κακάο


Υλικά για 28 μπαλάκια (περίπου 550 γρ.): 
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (250-270 γρ. στερεή κρέμα καρύδας) 
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρης
  • 200 γρ. τριμμένη ξερή καρύδα 
  • 1 κ.σ. κακάο (προτιμήστε κακάο τύπου nero)
  • 1 κ.σ. λικέρ ή ποτό καρύδας (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. τριμμένοι ξηροί καρποί (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Βάλτε απο βραδίς την κονσέρβα στο ψυγείο.
  2. Την επόμενη ημέρα γυρίστε την ανάποδα και ανοίξτε την με ένα ανοιχτήρι για κονσέρβες.
  3. Πετάξτε το υγρό και κρατήστε μόνο την στερεοποιημένη κρέμα απο την καρύδα (περίπου 270 γρ.).
  4. Σε μια γαβάθα ανακατέψτε με ένα σύρμα το γάλα καρύδας μαζί με την άχνη ζάχαρη και την τριμμένη καρύδα.
  5. Διαχωρίστε την μισή ποσότητα, προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε καλά.
  6. Πλάστε σε μικρά μπαλάκια και περάστε τα απο κακάο ή καρύδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.
  7. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 2 ώρες και απολαύστε τα μαζί με τσάι ή και σκέτα σαν κέρασμα.















Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:

  • Διατηρούνται στο ψυγείο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Μην ανακινήσετε τη κονσέρβα πριν την ανοίξετε, για να γίνει ευκολότερα ο διαχωρισμός νερού με κρέμας.
  • Είναι μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.
  • Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο γάλα καρύδας με ωραία γεύση ή κάποια κρέμα γάλακτος καρύδας.
  • Εάν το θέλετε λιγότερο ή περισσότερο γλυκό προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και δοκιμάστε.
  • Αντί για ζάχαρη μπορείτε να βάλετε άλλο γλυκαντικό όπως κάποιο σιρόπι και να αυξήσετε την καρύδα.
  • Εάν θέλετε άχνη καστανής ζάχαρης μπορείτε να την φτιάξετε εάν βάλετε καστανή ζάχαρη στο μπλέντερ.

Λαόνικος Τσάγκος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.