Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο και πιπερίτσα


Υλικά: 
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1-3 ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο σας αρέσει)
  • 50 ml ελαιόλαδο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι (προσθέστε σταδιακά όσο σας αρέσει)
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο (προαιρετικά)
  • 1 φρέσκο λεμόνι, ξύσμα (προαιρετικά)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Βάζετε το σπαγγέτι να βράσει σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente, αφαιρέστε 2 λεπτά απο τον αναγραφόμενο στην συσκευασία χρόνο,
    πχ αν λέει 7 λεπτά βράζετε για 5 λεπτά!
  2. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες το σκόρδο και το πολτοποιήστε με την πλάτη του μαχαιριού μαζί με περίπου 1 κ.γ. αλάτι.
  3. Καθαρίζετε και τις πιπεριές, πετάτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε.
  4. Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 - 2 λεπτά τις πιπεριές και τελευταίο το σκόρδο μέχρι να μυρίσει.
  5. Μεταφέρετε με μια τσιμπίδα τα μακαρόνια στο τηγάνι μαζί με λίγο νερό απο τα μακαρόνια και μαγειρέυετε για άλλα 1-2 λεπτά περίπου.
  6. Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό ή φυτική παρμεζάνα ή ψιλοτριμμένα ανακάρδια (cashews).


Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.
  • Μπορείτε να βάλετε και δενδρολίβανο την ώρα που σωτάρετε το σκόρδο με το τσίλι.
  • Εάν σας αρέσει το λεμόνι βάλτε ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμόνι.
  • Το σκόρδο έχει πολλές καλές ιδιότητες για την υγεία μας, είναι αντικαρκινικό, αντιμικροβιακό, αντιβακτηριακό, αντιγηραντικό, αντιφλεγμονώδης κ.α.
  • Η πολτοποιηση του σκόρδου είναι προαιρετική αλλά έτσι βγάζει περισσότερο άρωμα στο λάδι.
.
 
Το οπτικό έχει ζωική παρμεζάνα, εσείς μπορείτε να τρίψετε ωραιότατα ανακάρδια ή να βάλετε φυτική παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά.

 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Βασισμένη στην συνταγή:
http://www.radicio.com/σπαγγέτι-αλιόλιο/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.