Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τσιπς μανιταριού

Image may contain: food
Υλικά: 
  • 250 γρ μανιταρια κομμενα στα 4
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 μικρές πατατες σε κυβους
  • 2 μικρά καροτα σε φετες 
  • 1 μεγάλο κρομμύδι σε φετες
  • 50 - 100 ml λάδι  
  • 2 κ.σ. αλεύρι 
  • Ζωμο λαχανικων η νερο (περίπου 750 - 1000 ml)
  • Αλάτι 
  • Πιπερι 
  • Σκόρδο σε σκόνη
Για τα τσιπς μανιταριού:
  • 2-3 μανιτάρια 
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
Παρασκευή:

Για την σούπα:
  1. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σωτάρετε τις πατατες το κρεμμυδι, το σκόρδο και τα καρότα.
  2. Προσθεστε τα μανιταρια και και συνεχίστε το σωταρισμα για 10' περίπου. 
  3. Ρίξτε το αλευρι και ανακατέψτε καλα. 
  4. Προσθεστε τον ζωμο λαχανικων η το νερο -μέχρι να καλυψει τα υλικα και λιγο παραπανω- και αφήστε να βρασει μεχρι να μαλακωσουν τα λαχανικα. 
  5. Μολις βράσουν αλατοπιπερώστε και ρίξτε την σκόνη σκορδου.
  6. Περάστε τη σουπα από ραβδομπλεντερ και ρίξτε μπολικο λεμονι πανω στα τσιπς μανιταριού.
Για τα τσιπς μανιταριού:
  1. Κόψτε τα μανιταρια σε πολυ λεπτες φετες.
  2. Ρίξτε ελάχιστο λαδάκι σε ένα τηγάνι που καίει πάρα πολύ και τηγανίστε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν βαθύ κόκκινο χρώμα.
  3. Προς το τέλος προσθέστε μια ολόκληρη πατημένη σκελίδα σκόρδο για να πάρουν άρωμα και αλατίστε.


Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Εάν θέλετε τη συνταγή χωρίς γλουτένη τότε παραλείψτε το αλεύρι ή βάλτε κάποιο άλλο όπως πατατάλευρο ή φαγόπυρου κ.α.
  • Για να γίνουν πετυχημένα τα τσιπς πρέπει να έχετε πολύ δυνατή φωτιά και να τα ψήσετε για αρκετή ώρα μέχρι να χάσουν σχεδόν όλα τα υγρά τους.
  • Αφού βγάλετε τα τσιπς μανιταριού μπορείτε να κόψετε σε τετραγωνάκια μια φέτα ψωμί του τοστ και να φτιάξετε κρουτόν με το αρωματισμένο απο το σκόρδο και τα μανιτάρια λιγοστό λάδι που θα έχει απομείνει στο τηγάνι.
  • Μην αλατίσετε τα μανιτάρια στην αρχή γιατί θα βγάλουν τα ζουμιά τους και θα βράσουν αντί να τηγανιστούν.
  • Μην αλατίσετε τα λαχανικά στην αρχή γιατί θα σφίξουν και δεν θα βράζουν.

* H συνταγή είναι απο βίγκαν μάγειρα με το ψευδόνυμο Vegan Neutron

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.