Σελίδες

Σελίδες

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μπάμιες στο φούρνο

Υλικά:
  • 1 πακέτο μπάμιες μπάρμπα Στάθης
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον χονδρό τρίφτη

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σπαγγέτι με φρέσκες ντομάτες και ελιές στο φούρνο

Υλικά: 

  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 4 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες,ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους και υγρά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Θαλασσινή σάλτσα (Not fish sauce)

Υλικά: 

  • 1 1/2 κούπα φύκια (νόρι κ.α.) 
  • 6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σούπα με λευκά λαχανικά και ταχίνι

Υλικά:
  • 750 γρ. λαχανικά άσπρα και τρυφερά (γογγύλια, πατάτες, κουνουπίδι, σελινόριζα)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κρέμα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Υλικά: 
  • 2 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη 
  • 1 κ.σ. γλυκαντικό της επιλογής σας (πχ. άχνη ζάχαρη ή στέβια κ.α.) 
  • ¼ κούπα γάλα καρύδας 

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μουσακάς με κρέμα πατάτας

Υλικά:
  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 1½ πακέτο μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Σοκολατένιο φυστικοβούτυρο

Υλικά: 
  • 2 κούπες φυστίκια (αράπικο, ξεφλουδισμένο με το αλάτι)
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα κακάο χωρίς ζάχαρη

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μηλόπιτα με θρυμματισμένη ζύμη

Υλικά:
  • 4 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • 250 gr ζάχαρη λευκή
  • 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ φουρνιστά


Υλικά:
  • 12 ψωμί του τοστ
  • 3 μικρά μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Σοκολατένια κινόα με μπανάνα

Υλικά:
  • 1 κούπα κινόα (εάν υπάρχει βιολογική, ακόμη καλύτερα)
  • 2 κούπες νερό
  • 2 μπανάνες (σε ροδέλες ή λιωμένες)

Μπισκοτοβούτυρο (με λάδι)

Υλικά:
  1. 400 γρ. μπισκότα κανέλας
  2. 1/2 κούπα σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο κ.α.)
  3. 1/2 κούπα νερό ή φυτικό γάλα (βρώμης ή ρυζιού ή σόγιας κ.α.)

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ομελέτα με πατάτες



Υλικά
  • 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1 κρεμμύδι 
  • 10 κ.σ. κοφτές ρεβιθάλευρο

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Χυμός σέλερι

Υλικά:
  • 4 βλαστούς απο σέλερι
  • 1 κομματάκι πιπερόριζα περίπου 2 εκ.
  • Νερό (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι ιμαλαίων (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Κόψτε το σέλερι σε μικρά κομμάτια
  2. Περάστε το απο τον αποχυμωτή
  3. Σερβίρετε

Συμβουλές:
  • Εαν δεν έχετε αποχυμωτή βάλτε το στο μπλέντερ με περίπου 1/2 κούπα νερό ή χυμό μήλου και μετά στραγγίξτε το με ένα σουρωτήρι ή τούλι.
http://foodviva.com/juice-recipes/celery-juice-recipe/

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σαλάτα με ψητά παντζάρια και μαυρομάτικα

Υλικά:
  • 4 παντζάρια μέτρια
  • 4 ξερά κρεμμύδια μέτρια
  • Λίγες σταγόνες ξίδι μπαλσάμικο

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Σουτζουκάκια από ρεβίθι με σάλτσα τομάτας

Υλικά:

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Σουτζουκάκια σόγιας με σάλτσα τομάτας

Υλικά:
  • 1 ½ κούπα Κιμά σόγιας
  • 200 γραμ. φρυγανιά
  • 1 μεγάλη πατάτα

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Σαλάτα πιπεριάς Φλωρίνης

Υλικά:
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματούδια

Υλικά για τη φάβα:
  • 500 γρ. 2 1/2 κούπες φάβα
  • 5 κούπες ή 1 1/2 λίτρο νερό
  • 3 κρεμμύδια (250 γρ. περίπου)

Κινόα με χυμό μήλου και σταφίδες

Υλικά:
  • 1 κούπα κινόα
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες χυμό μήλου

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Τρουφάκια με ταχινένιο χαλβά


Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 250 γρ. χαλβά βανίλια (με ταχίνι)
  • 80 γρ. φυτική μαργαρίνη

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Σαλάτα με σάλτσα αβοκάντου

Υλικά για τη σαλάτα: 
  • μαρούλι, χονδροκομμένο
  • σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 αβοκάντο κομμένο σε κύβους

Αφρόκρεμα σοκολάτας με νερό

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 400 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 200 γραμμάρια νερό

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μηλόπιτα με ταχινένιο χαλβά

Υλικά:
  • 750 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. ζάχαρη (περίπου 1/2 κούπα)
  • 500 ml χυμό πορτοκάλι (περίπου 1 κούπα)

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Γλάσο ταχινιού

Υλικά:
  • 300 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι (1 βάζο)
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Βούτημα ταχινιού με κύμινο ή πάπρικα ή μουστάρδα

Συστατικά
  1. 150 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  2. 80 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
  3. 1 κ.γ.  αλάτι

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Αγκινάρες βραστές

Υλικά: 

  • 8 αγκινάρες
  • 2 λεμόνια μικρά
  • αλάτι

Τούρτα με μους ταχινένιου χαλβά

Υλικά:
  • 450 γρ Μακεδονικό Χαλβά με γεύση βανίλια
  • 500 γρ κρέμα φυτικού γάλακτος χτυπημένη (πχ. ρυζιού ή καρύδας)
  • ½ κ.γ. ρούμι

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ομελέτα με καλαμπόκι πράσο και πατάτα


Υλικά
  • 1 1/2 κούπα καλαμπόκι (κονσέρβα) 
  • 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο (1 μεσαίο)
  • 100 γρ. λευκό ξερό κρεμμύδι χονδροκομμένο (1 μεσαίο)

Κέϊκ με ταχινένιο χαλβά και καρύδια




Υλικά: 
  • 400 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με γεύση βανίλια
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. στυμμένο χυμό πορτοκάλι

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Κρέμα με χυμό μήλου


Υλικά: 
  • 200 ml φυσικό χυμό μήλου 
  • 2 κ.σ. νισεστέ (κορν φλάουρ) 
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Μηλόπιτα με ζύμη φαρίνας


Υλικά:
  • 5 μήλα
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι φαρίνα

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Κρέμα με χυμό ροδάκινου

Μια εύκολη και γρήγορη κρέμα με το απίστευτο άρωμα και γεύση από το αγαπημένο μας ροδάκινο. 
Το ιδανικό είναι να φτιάξουμε την κρέμα με φυσικό χυμό ροδιού για να πάρουμε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας. 
Απολαύστε την χλιαρή ή κρύα με λίγα κομματάκια από φρέσκο ροδάκινο.
Υλικά: 
  • 400 ml φυσικό χυμό ροδάκινο
  • 4 κουταλιές νισεστέ (κορν φλάουρ) 
  • 4 κουταλιές καστανή ζάχαρη ή φυσικό φυσικό γλυκαντικό Στέβια (όσο θέλουμε) 

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κρέμα με χυμό ροδιού

Υλικά: 
  • 400 ml φυσικό χυμό ρόδι 
  • 4 κουταλιές νισεστέ (κορν φλάουρ) 
  • 4 κουταλιές καστανή ζάχαρη ή φυσικό φυσικό γλυκαντικό Στέβια (όσο θέλουμε) 

Σουτζουκάκια απο σόγια και πατάτα στο φούρνο


Υλικά:
  • 1 κούπα κιμά σόγιας
  • 3 παξιμάδια βρεγμένα
  • 4 κ.σ. λάδι

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι, χαλβά και πορτοκάλι

Υλικά:
  • 500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 350 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 200 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους 

Κρέμα με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και κακάο

Υλικά:

  • 1 ώριμη μπανάνα ξεφλουδισμένη
  • 1 κ.σ. λείο φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Δροσερό ρόφημα με ταχίνι και κακάο


Υλικά: 
1 κ.γ. ταχίνι,
2 κ.γ. σιρόπι αγαύης,
1 1/2 κ.γ. κακάο,

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Κριθαράκι με σάλτσα τομάτας



Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1/2 πακέτο κριθαράκι 
  • 3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια 
  • 1 κ.σ. πολτό τομάτας