Σελίδες

Σελίδες

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πουρές πατάτας με αβοκάντο

Υλικά:

• 5 μεσαίες πατάτες
• ½ ώριμο αβοκάντο

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μακαρόνια με σάλτσα φακής και καρύδια

Υλικά:
  85 gr απο τα αγαπημένα σας ζυμαρικά
  ¼ κούπας καρύδια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  1/3 κούπας φακές, προβρασμένες

Κρεμμύδια γεμιστά στο φούρνο με κινόα


Υλικά: 
  • 6 μεγάλα κρεμμύδια ή (κόκκινα ή λευκά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

Παπουτσάκια με κινόα

Υλικά: 
  • 5 μελιτζάνες (ή 3 μελιτζάνες και 2 κολοκυθάκια)
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια χονδροκομμένα (κόκκινα ή λευκά)
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Λάχανο με πατάτες


Συστατικά: 
•  2 ½ κούπες λάχανο, ψιλοκομμένο
  2 πατάτες, κομμένες και μαγειρεμένες εκ των προτέρων
  1 κ.γ. φυτικό λάδι

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τηγανίτες με σάλτσα μήλου

Στερεά υλικά:
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
  • 2 κ.γ. Baking Powder 
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Σκορδοτόστ

Υλικά:
• 8 φέτες ψωμί  
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
• 8 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή τριμμένες

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σάλτσα για σαλάτα του αγρού

Υλικά: 

  • 1 κούπα ωμά κάσιους εμποτισμένα σε φιλτραρισμένο νερό για 2 ώρες και στραγγισμένα
  • ¼ κούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι

Υλικά:
• 4 κούπες καλαμπόκι κονσέρβας
• 1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μπαχαρικό μηλόπιτας

  Υλικά για περίπου 1/4 κούπας μείγμα:
• 4 κ.σ. κανέλα
• 1 ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
• ½ κ.σ. τριμμένο μπαχάρι

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μιλκ σέικ φράουλας με σαμπάνια


    Υλικά:
• 1 κούπα μαλακό τόφου (Silk) ή γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
• 450 γρ. φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες
• 1 ½ κούπα σαμπάνια ή αφρώδη οίνο ή ανθρακούχο νερό (σόδα)

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Πατλάκια αμαράνθου (pop amaranth)

Υλικά: 
  • Σπόροι αμάρανθου
  • 1 κ.γ. επιμονή
  • 1 πρέζα υπομονή

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Νερό με αγγούρι (Cucumber water)

http://eatingrichly.com/09/lime-cucumber-mint-water-recipe/lime-mint-cucumber-water-recipe/
Μια ακόμα χολιγουντιανή συνταγή για να δροσιστείτε και να αποτοξινωθείτε!
Υλικά:
  • 1 μεγάλη κανάτα κρύο νερό
  • 10 φέτες αγγούρι

Μαγειρίτσα με σησαμέλαιον και ταχινολέμονο

 
 

Υλικά:
  • 500 γρ. μανιτάρια porto bello χοντροκομμένα
  • 300 γρ. πλευρώτους χοντροκομμένα
  • 30 γρ. porchini ή αγάρικα (ασπρομανίταρα)

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Σοκολατένιο χούμους

  Υλικά:
  • 425 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • ¼ κούπας αμύγδαλα
  • 5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • ¼ κούπας κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή άλλο γλυκαντικό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ½ κούπας γάλα σόγιας με άρωμα βανίλιας
Παρασκευή:
1.    Βάλτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και αλέστε τα μέχρι να γίνουν βούτυρο, για 5 λεπτά ή και περισσότερο.
2.    Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιήστε τα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
3.    Σερβίρετε αμέσως με φέτες φρούτων ή κουλούρια, κριτσίνια κ.α. και αποθηκεύστε το περίσσευμα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.



Συμβουλές:
  • Είναι ιδανικό βούτημα για φρούτα
  • Μπορείτε να βάλετε περισσότερεο εκχύλισμα βανίλιας ή να χρησιμοποιήσετε άλλο φυτικό γάλα, ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
  • Εάν θέλετε προσθέστε απο επάνω τριμμένους ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια ή τριμμένη σοκολάτα.
http://www.pinterest.com/pin/90846117457784375/
http://www.fitsugar.com/Vegan-Chocolate-Fruit-Dip-34067224

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Σαλέπι οικολογικό

Το σαλέπι προέρχεται από τους βολβούς μιας άγριας ορχιδέας και χρησιμοποιείται ως χειμωνιάτικο θερμαντικό, μαλακτικό και θρεπτικό ρόφημα.
Στην Ελλάδα φύεται στην Πίνδο και ονομάζεται και σερνικοβότανο, γιατί πίστευαν αν ο μέλλων πατέρας έτρωγε μεγάλους βολβούς σαλεπιού θα γεννιόνταν αρσενικό παιδί. 
Σύμφωνα με την μυθολογία ο Όρχις ήταν γιος μιας νύμφης και ενός σατύρου και καταδικάστηκε να γίνει φυτό, γιατί

Κοτομπουκιές γλουτένης

Υλικά για τις μπουκιές:
  • 1 κούπα αλεύρι γλουτένης σίτου 
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά 
  • 1 κ.γ. χρυσόριζα (για το χρώμα) 

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σαλάτα με μαυρομάτικα και καλαμπόκι

Υλικά για περίπου 4-5 μερίδες:
  • 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια (ξερά)
  • 1 μεγάλη τομάτα ή 2 μικρότερες κομμένη σε κύβους ή τοματούδια
  • 1 πιπεριά κέρατο ή 1 πιπεριά φλωρίνης χονδροκομμένη

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Τσουρέκι

Υλικά
  • 1150 γρ. αλευρι σκληρο για τσουρεκια robin hood ή αλεύρι τύπου Π (πολυτελείας) 
  • 1 φακελακι ξηρη μαγια 

Ομελέτα πατάτας


Συστατικά:
  800 γρ πατάτες
  ½ κρεμμύδι
  16 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού ή μπιζελιού ή σόγιας

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τάρτα αχλαδιού


Υλικά για 4-6 άτομα:

Για τη ζύμη:
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. λάδι
  • 120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Πατατοσαλάτα με τομάτα και ελιές

Υλικά:
  • 1 μερίδα πατάτες βραστές ή φούρνου
  • ½ ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μπράουνις ηλιόσπορου (Raw)


Υλικά:
  • 1 κούπα ηλιόσποροι
  • 1 1/4 κούπας χουρμάδες ή σταφίδες
  • 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας ή επιπλέον χουρμάδες

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Κασερόπιτες τηγανιού

 
Υλικά για την ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα νερό (230 ml) ή όσο πάρει
  • 1 κ.σ. λάδι

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πέστο σπανακιού

Υλικά:

  • 200 gr φρέσκο σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
  • ¼ κούπας λάδι

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μπισκοτοβούτυρο (με γάλα)

Υλικά: 

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Σοκολατόπιτα με ταχίνι

Υλικά: 
  • 250 γρ ταχίνι
  • 50 ml καλό κονιάκ
  • 250 ml χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πολτός αρακά

Υλικά:
  • 250 γρ. αρακάς
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο

Κεφίρ νερού (Βασική συνταγή)

Κρύσταλλοι κεφίρ (με λευκή ζάχαρη)
Κρύσταλλοι κεφίρ (με καστανή ζάχαρη)
Το κεφίρ φρούτων ή κεφίρ νερού είναι μια συμβιοτική αποικία 40 περίπου ειδών φιλικών βακτηρίων και μαγιάς.
Η συμβίωση βοηθά στο πολλαπλασιασμό και τη διαιώνιση της αποικίας.
Το δροσιστικό ποτό που προκύπτει μετά τη ζύμωση του νερού μαζί με ζάχαρη και φρούτα είναι ένα άριστο προβιοτικό με διακριτική ευχάριστη γεύση.
Είναι ελαφρώς αφρώδες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σπιτικά φυσικά αναψυκτικά με χυμούς φρούτων.

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Καρυδοκέϊκ με ταχίνι

Υλικά: 
  • 1 φαρίνα
  • ½ κούπα ταχίνι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ταχινοπιτάκια με γέμιση ταχινένιου χαλβά

Υλικά για 25 πιτάκια:
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. αλάτι

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αγκινάρες παναρισμένες

Υλικά:

  • 10 αγκινάρες
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Χούμους πικάντικο με κόκκινα φασόλια

Προετοιμασία:
5-7 λεπτά, με έτοιμα τα φασόλια.
Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα στραγγίξτε τα φασόλια και ξεπλύντε τα καλά, μέχρι να μην έχουν αφρούς.
Αν τα βράσετε, μουσκέψτε τα σε νερό για 2 ώρες περίπου ή αποβραδίς και βράστε τα χωρίς αλάτι για σχεδόν άλλο τόσο ή μέχρι να μαλακώσουν. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ομελέτα με ντομάτα (καγιανάς)

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια ή τομάτες (μισή κονσέρβα)
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο κρεμμύδι ή 1/2 ξερό κρεμμύδι.
  • 1 χούφτα μαΐντανό

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα λεμονιού

Υλικά: 
  • 2 φάκελοι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή digestive ή ότι θέλετε
  • Όση ποσότητα φυτικού γάλακτος αναφέρει η συσκευασία της βανίλιας