Σελίδες

Σελίδες

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πέστο αβοκάντου με καρύδια

Υλικά: 
   • 1 φλιτζανάκι του καφέ φύλλα βασιλικού
   • 2 αβοκάντο καθαρισμένα
   • ½ κούπας καρύδια, ψιλοκομμένα

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Χούμους αρακά με ταχίνι και φύλλα μέντας

Υλικά:
  • 450 γρ. κατεψυγμένο αρακά, βρασμένο και παγωμένο
  • 1/3 κούπας ταχίνι
  • 1/2 κούπα φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μους φυστικοβούτυρου (με τόφου)

Υλικά:
  • 350 γρ. μαλακό tofu (silken)
  • 1/3 κούπας φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή ζάχαρη

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πατλάκια ζαχαρόχορτου (pop sorghum)

Υλικά: 
  • 1/4 κούπας σπόροι ζαχαρόχορτου (σόργο)
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Γλυκό με σιμιγδάλι και κακάο


Υλικά:
  • 7 κούπες νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πέννες με λιαστές ντομάτες και ταχίνι


Η σούπερ νηστίσιμη μακαρονάδα με ταχίνι είναι θρεπτική καθώς τα αμινοξέα των ζυμαρικών συμπληρώνουν τα αμινοξέα του ταχινιού και έχουμε πλήρη πρωτεΐνη.

Υλικά: 
  • 300 γρ. ζυμαρικά πέννες
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 2 ψητές πιπεριές φλωρίνης

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Φάβα με κοκκινιστά μανιτάρια



Υλικά: 
  • 2 1/2 κούπες ή 500 γρ. φάβα Σαντορίνης (ή κίτρινα μπιζέλια) 
  • 4 κούπες ή 1 λίτρο νερό
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 4 μικρά

Σούπα με ζυμαρικά και φασόλια


  Υλικά:
  850 γρ. βρασμένα φασόλια (κατά προτίμηση μικρά λευκά ή μαυρομάτικα)
  800 γρ. τομάτες κονσέρβα μαζί με τη σάλτσα τους ή φρέσκες, ψιλοκομμένες
•  1 πρέζα ζάχαρη ή 1 κ.σ. κέτσαπ (για να φύγει η οξύτητητα της τομάτας)

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τυρί κρέμα ανακαρδίου

Υλικά:
  • 1 κούπα ανακάρδια (κάσιους) μουλιασμένα για τουλάχιστον 6 ώρες ή αποβραδίς
  • ¼ κούπας νερό
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη ή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πατλάκια κινόας (pop quinoa)

  Υλικά: 
  • Σπόροι κινόας (περίπου 1/2 κούπα)
  • 1 κ.γ. επιμονή
  • 1 πρέζα υπομονή

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κεφίρ νερού με άρωμα κανέλας-βανίλιας

  Υλικά:

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Φραουλόψωμο

Υλικά:
• 2 κούπες ψιλοκομμένες φράουλες
• 2 κούπες πουρέ φράουλας (πολτοποιημένες)
• 3 1/8 κούπα αλεύρι

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά για περίπου 24 μπισκότα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Πουτίγκα σοκολάτας με αγάρ και άμυλο


Υλικά:

  • 2 γρ. αγάρ-αγάρ
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη ντεμεράρα 
  • 50 γρ. ανθό (άμυλο, νισεστέ) αραβοσίτου

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Σάλτσα για σαλάτα με ταχίνι και καγιέν


Υλικά:
  • 250 γρ. ταχίνι (απλό ή ολικής)
  • 150 ml χυμό λεμονιού σουρωμένο
  • 2 σκ. σκόρδο λυωμένες

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Χούμους με λιαστές τομάτες και τσίλι

Υλικά:
  • 2 κονσέρβες ρεβίθι ή περίπου 800 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κούπα ταχίνι 
  • 4 κ.σ. χυμό λάιμ 

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κρέμα με ταχίνι, κανέλα, και ξηρούς καρπούς

Υλικά:
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 3 κ.σ. ανθό (άμυλο) αραβοσίτου 

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σάλτσα σαλάτας με ταχίνι

Υλικά:
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας μας

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κορμός με καρύδα, λάδι καρύδας και γάλα καρύδας

Υλικά:
  • 2 πακέτα μπισκότα digestive ή επιλογής σας
  • 100 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 κούπα γάλα καρύδας κονσέρβας (το παχύρευστο μέρος)

Κορμός με ταχινένιο χαλβά, καρύδια, πορτοκάλι & σοκολάτα

Υλικά: 
  • ½ κιλό χαλβά από ταχίνι
  • 250 γρ. καρυδόψιχα
  • 250 γρ. γλυκό πορτοκάλι

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Σάλτσα σαλάτας με αβοκάντο και ταχίνι

Συστατικά:

  • 1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κούπα ταχίνι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο ή κόλλιανδρο σε σκόνη

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τσίζκέϊκ κανέλας

Υλικά:

Για τη βάση:
  • 2 κούπες (230 γρ.) αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Κρέμα βανίλιας (με ζάχαρη)

  Υλικά:
  • 1/3 κούπας ζάχαρη 
  • 3 κ.σ. ανθό αραβοσίτου (άμυλο καλαμποκιού)
  • 1/8 κ.γ. αλάτι 
  • 2 κούπες γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Κρέμα μανταρινιού


Υλικά:

  • 1 κούπα (200 ml) φυσικό χυμό μανταρίνι 
  • 2 κουταλιές νισεστέ (κορν φλάουρ) 
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη ή φυσικό γλυκαντικό Στέβια (όσο θέλουμε) 

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Παγωτό αβοκάντου - μπανάνας, με φυστίκια Αιγίνης

Υλικά:
2 μπανάνες, κατεψυγμένες
½ αβοκάντο
¼ κούπας φυστίκια Αιγίνης

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σκορδόψωμο στο φούρνο

Υλικά: 
• 1 μέτρια μπαγκέτα ή φραντζόλα κομμένη κατά μήκος
• 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

• 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου 

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ντοματόπιτα με ελαιόλαδο και κανέλα

ντομάτα-cake-1  Ξηρά υλικά:
  • 1 ½ κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Μασκαρπόνε απο γάλα καρύδας


Υλικά:
• 1/2 κούπα γάλα καρύδας
• 2 κ.σ. βούτυρο απο ανακάρδια (cashews)
• 1/2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ανθότυρο ανακαρδίου

Υλικά για 2 κούπες:
  • 1 1/2 κούπα ωμά κάσιους, εμποτισμένα
  • 1/2 κούπα νερό 
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό) ή 1 κ.σ. μηλόξυδο 

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Κασέρι ανακαρδίου (Cashew cheddar)

Υλικά:
• 5 κ.γ. άγαρ σε σκόνη
• 1 1/2 κούπα νερό
• 1/2 κούπα ανακάρδια (cashews)

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Σαλάτα του Μάη (με άνθη)

Υλικά:

  • 1 μπουκέτο φαγώσιμα λουλούδια (καπουτσίνο, πανσέ, σχοινόπρασσο κ.α.)
  • 150 γρ. σικορέ ή αντίδι ή λόλα 
  • 300 γρ. αντίδια