Υλικά:
- 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα για 24 ώρες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2 πράσινα κρεμμυδάκια φρέσκα
Υλικά:
- 500 γρ. βρασμένη και παγωμένη φάβα
- 100 γρ. αλεύρι αραβοσίτου (καλαμποκιού)
- 50 γρ. φρυγανιά panko ή τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
Υλικά:
- 250 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
- 4 κούπες ή περίπου 900 ml νερό
- 400 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
Υλικά:
- 200 γρ. ξερά αμύγδαλα
- 150 γρ. ζάχαρη
Υλικά:
- 110 γρ. ή 2 κούπες ξερό κεμπάπ σόγιας
- 6 κούπες ή 1,5 L νερό με 1 κ.σ. αλάτι ή 1 κύβο (για το βράσιμο της σόγιας)
- 200 γρ. αγάρικα μανιτάρια κομμένα σε μέτριες φέτες
Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 κούπα φρεσκοστιμμένο χυμό απο πορτοκάλια
- 3/4 κούπας νερό
- 1 κούπα στιγμιαίες νιφάδες βρώμης
Υλικά:
- 10 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού
- 2 κ.γ. ορυκτό αλάτι ιμαλαίων
Υλικά για τη γέμιση:
- 500 γρ. μοσχοκολοκύθα ή άλλη κολοκύθα τριμμένη
- 150 γρ. ή 1 1/2 κούπα καρύδια
- 100 ml ταχίνι (ανακατέψτε το πριν το χρησιμοποιήσετε)
Υλικά:
- 1/2 κούπα καρύδια
- 1/2 κούπα φουντούκια
- 1/2 κούπα χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια)
Υλικά:
- 100 γρ. φυστίκια αιγίνης (καθαρισμένα, χωρίς τους φλοιούς)
- 200 γρ. ανακάρδια (cashews)
- 100 γρ φουντούκια
Υλικά:
- ¼ κούπας στιγμιαίες νιφάδες βρώμης
- ¼ κούπας λυκόμουρα goji
- ¼ κούπας πεκάν ή καρύδια ή αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης
Υλικά:
Υλικά για το ζυμάρι:
- 1 κιλό αλεύρι Χρυσό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 500 ml (περίπου)
- 1 κ.γ. αλάτι Saltic
Υλικά:
- 250 γρ. ταχίνι (ανακατέψτε το καλά πριν το χρησιμοποιήσετε)
- 400 ml νερό ή χυμό πορτοκαλιού ή φυτικό γάλα
- 50 ml λικέρ εσπεριδοειδών ή ποτό της αρεσκείας σας ή νερό ή γάλα
Υλικά:
- 500 γρ. μανιτάρια αγάρικα κομμένα σε κυβάκια (με τα κοτσανάκια τους)
- 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο χονδροκομμένη (χωρίς το φύτρο του)
Υλικά για τις φακές:
- 250 gr. ή 1 κούπα ινδικές κόκκινες φακές πλυμμένες
- 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
- 4 κ.σ. λάδι ελιάς
Υλικά:
- 1 μεγάλη πρέζα στίγματα κρόκου Κοζάνης
- 600 ml καυτό ζωμό λαχανικών
- 12 πατάτες μεσαίου μεγέθους