tag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post5834156841082418249..comments2024-01-01T18:11:05.137+02:00Comments on ♥ Γελαστά ζωάκια, συνταγές αγάπης ♥: Φέτα αμυγδάλου (Almond Feta)nikos_thttp://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-75302344524931396772015-11-19T16:53:55.737+02:002015-11-19T16:53:55.737+02:00Είναι καταπληκτικό, το ξαναεφτιαξα 2η φορά σε διπλ...Είναι καταπληκτικό, το ξαναεφτιαξα 2η φορά σε διπλή ποσότητα. Εγώ προσθετω & λίγη διατροφική μαγιά για έξτρα τυρενια γεύση & το γαλατακι που σουρωνει γίνεται κρέμα! Την προηγούμενη φορά τη χρησιμοποίησα για καρμποναρα & σήμερα για μανιταροπιτα. Μιαμ!..Vickyhttps://www.blogger.com/profile/01474868535275357464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-49337953123790111922015-04-10T19:34:25.951+03:002015-04-10T19:34:25.951+03:00Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και σε ευχαριστώ για τ...Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και σε ευχαριστώ για το σχόλιο.<br />:)<br />nikos_thttps://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-4136103664975898112015-04-10T19:32:45.294+03:002015-04-10T19:32:45.294+03:00Ναι, τα γάλατα τόσο διαρκούν, περίπου 3-4 ημέρες ό...Ναι, τα γάλατα τόσο διαρκούν, περίπου 3-4 ημέρες όχι παραπάνω.<br />Τα τυριά τέτοιου τύπου συνήθως γύρω στην εβδομάδα αλλά δε μπορώ να σου το πω με μεγάλη σιγουριά, για αυτό σου είπα καλό είναι να τρώγονται σύντομα, δοκίμασε το και πες μας...<br />Εάν μπορέσεις να κρατηθείς και να μη το φας.<br />:)nikos_thttps://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-44326466900170033632015-04-09T18:46:53.547+03:002015-04-09T18:46:53.547+03:00Τελειο βγηκε το αμυγδαλοτυρι!!! Οπως φαινεται στις...Τελειο βγηκε το αμυγδαλοτυρι!!! Οπως φαινεται στις φωτο! Δεν μπορω να πιστεψω πως εχει τοσο τυρενια γευση!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-69115925223185093932015-04-08T15:02:48.253+03:002015-04-08T15:02:48.253+03:00Νικο ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Τίνα με...Νικο ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Τίνα με λένε χεχε. Αν ειναι βδομαδα ειναι καλα. πάντως γάλα αμυγδαλου που φτιαχνω συχνα μετα τις τεσσερις μερες αρχιζει και μυριζει, γι αυτο ρωτησα για το τυρι. θα το ξεκινησω σε λιγο και ανυπομονω να δω το αποτελεσμα. θα επανελθω αυριο με νεες πληροφορίες ;) Καλη συνεχεια!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-55124636956431084642015-04-07T22:40:28.107+03:002015-04-07T22:40:28.107+03:00Γειά σου ανώνυμε!
Δε γνωρίζω να σου πω στα σίγουρα...Γειά σου ανώνυμε!<br />Δε γνωρίζω να σου πω στα σίγουρα, αλλά εικάζω πως θα αντέχει μια εβδομάδα ίσως και περισσότερο ανάλογα τη ψύξη του ψυγείου σου...<br />Γενικά πάντως τέτοιου τύπου τρόφιμα διατηρούνται σχετικά λίγο καιρό και καλό είναι να φαγωθούνε σύντομα, μπορείς να τα βάλεις σε συνταγές πχ τυροπιτάκια ή ντάκο κλπ...<br />Γενικά όπου μπαίνει η ζωική φέτα.<br />:)nikos_thttps://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-110951971266978242015-04-07T22:37:47.449+03:002015-04-07T22:37:47.449+03:00Χαίρομαι που σου άρεσε, κοινοποίησε τις.Χαίρομαι που σου άρεσε, κοινοποίησε τις.nikos_thttps://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-31394957630632822972015-04-07T20:00:11.547+03:002015-04-07T20:00:11.547+03:00Νικο καλησπέρα, ευχαριστουμε για τη συνταγή, αύριο...Νικο καλησπέρα, ευχαριστουμε για τη συνταγή, αύριο θα δοκιμασω να φτιαξω το αμυγδαλοτυρι. Γνωρίζεις ποσες μερες διατηρείται στο ψυγείο μετα το ψησιμο?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-33730072993008516202015-01-24T15:48:17.725+02:002015-01-24T15:48:17.725+02:00Φίλε συγχαρητήρια πολλά , εκπληκτική δουλεία έχεις...Φίλε συγχαρητήρια πολλά , εκπληκτική δουλεία έχεις κάνει εδώ !!<br /><br />Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ<br /><br /> Σύγχρονο νεοελληνικό μαντείο.<br />http://manteio1.blogspot.gr/ΠΛΗΘΩΝhttps://www.blogger.com/profile/10639684134174214700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-31509710165160221382014-09-26T03:26:01.096+03:002014-09-26T03:26:01.096+03:00Ευχαριστώ για τη συμβουλή, χαίρομαι που σου άρεσε....Ευχαριστώ για τη συμβουλή, χαίρομαι που σου άρεσε.<br />Δες και την άλλη συνταγή για φέτα αμυγδάλου η οποία είναι στη κατσαρόλα και΄όχι στο φούρνο και είναι και αυτή πολύ καλή και νόστιμη.nikos_thttps://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-46280567630116040032014-08-28T14:46:38.603+03:002014-08-28T14:46:38.603+03:00Τέλεια η φέτα και σε όψη και σε γεύση. Λόγω αλλεργ...Τέλεια η φέτα και σε όψη και σε γεύση. Λόγω αλλεργίας του μικρού μας στο γάλα σταματήσαμε όλα τα γαλακτοκομικά στο σπίτι, αλλά αυτή η φέτα είναι εξαιρετική και τολμώ να πω καλύτερη από την ζωικής προέλευσης.<br />Η κρούστα στην αρχή και σε εμένα δεν έπιασε αλλά έβαλα τον αέρα και στη συνέχεια την πάνω αντίσταση και το αποτέλεσμα ήταν αυτό της φωτό.<br /><br />Ευχαριστούμε πολύ.Sofihttps://www.blogger.com/profile/03341265484597524344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-16460358880745642322014-07-18T17:29:17.758+03:002014-07-18T17:29:17.758+03:00ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙ ...ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ....<br /><br />ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ.<br /><br />ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!!! ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΥΣΤΟ!!! <br /><br />ΕΝΑ ΜΕΡΟς ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.!!! <br />ΘΑ ΕΛΕΓΑ - ΘΑ ΣΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ - ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΟΝΟ 15' <br />ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΑ. <br />ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΕ ΤΑΧΥΣΤΑ. <br />ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΑΛΛΑ...<br /> ΜΟΛΙς 15 ΛΕΠΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟς .... <br />ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ.... <br /><br />ΘΑ ΣΑς ΚΡΑΤΩ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ <br />ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑς ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ...<br /> <br />ΕΥΓΕ !!!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-49196336475341383312014-07-10T15:28:18.755+03:002014-07-10T15:28:18.755+03:00Υπάρχει μεγαλη ευελιξία για προσθηκη αρωματικών να...Υπάρχει μεγαλη ευελιξία για προσθηκη αρωματικών ναι.<br />Το στράγγιξες;<br />έκανες όλα όσα αναφέρει η συνταγή;<br />το χρώμα οφειλεται μαλλον στο οτι ειχες πιο χαμηλά το φούρνο, φούρνος απο φούρνος διαφέρει.<br /><br />Δοκίμασε αυτη τη συνταγη, σίγουρα θα σου αρεσει περισσοτερο, μόλις την εφτιαξα και προσθεσα και λευκο miso μέσα...<br />http://gelastazwakia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3049.htmlnikos_thttps://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-62279370863252995292014-07-10T15:25:06.798+03:002014-07-10T15:25:06.798+03:00Να σαι καλα...εαν το στραγγιζες και το εψηνες θα ε...Να σαι καλα...εαν το στραγγιζες και το εψηνες θα εβγαινε σχεδον οπως στην εικόνα, αλλα όπως και να εχει είναι νόστιμο, και εγω τη προηγουμενη φορα δε το ειχα ψησει αλλα το ειχα στραγγιξει, λιγα υγρα ειχε βγαλει.<br />ειναι το αμυγδαλο και το αλατι κυριως...<br />σημερα εφτιαξα μια αλλη φετα αμυγδάλου.<br />ψαξε τη ως "αμυγδαλοτύρι" (Μαλακή φέτα αμυγδάλου)nikos_thttps://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-67104516453758871672014-07-10T15:23:09.375+03:002014-07-10T15:23:09.375+03:00Στο τέλοςΣτο τέλοςnikos_thttps://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-48982428410030633802014-04-22T01:01:22.027+03:002014-04-22T01:01:22.027+03:00Η συνταγή μου κίνησε την περιέργεια και την έκανα ...Η συνταγή μου κίνησε την περιέργεια και την έκανα με σκοπό να την αναρτήσω κάποια στιγμή και στο μπλογκ μου. Δυστυχώς όμως δεν το πέτυχα. Η γεύση είναι συμπαθητική , όχι ιδιαίτερα τυρένια κατά τη γνώμη μου. Πρόσθεσα και λίγο παραπάνω αλάτι. Νομίζω ότι υπάρχει χώρος για προσθήκες , όπως πιπεριά , μπούκοβο κτλ. Το πρόβλημα ήταν στο ψήσιμο. Το έψησα αρκετή ώρα αλλά σε καμία περίπτωση δεν έκανε την ωραία κρούστα που φαίνεται στη φωτο, ούτε και σκλήρυνε ιδιαίτερα. Δεν πειράζει ... Όπώς και να έχει συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου και σε ευχαριστούμε για τις συνταγές. Vassohttps://www.blogger.com/profile/10031561571801845088noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-77667239791913418742014-03-06T12:51:53.858+02:002014-03-06T12:51:53.858+02:00Καταπληκτικό!!! Δοκίμασα τη συνταγή γιατί νηστεύου...Καταπληκτικό!!! Δοκίμασα τη συνταγή γιατί νηστεύουμε και γενικώς αποφεύγουμε αυτά τα "ψεύτικα" τυριά του εμπορίου. Πρόσθεσα πιπεριά πράσινη στο μπλέντερ, το έβαλα στο ψυγείο χωρίς να το στραγγίσω και μετά από λίγη ώρα είχαμε ωραία τυροσαλάτα (μα πώς έχει τόσο τυρένια γεύση;) που την καταβροχθίσαμε χωρίς καμία τύψη! Η πεντάχρονη κόρη μου ενθουσιάστηκε γιατί η κανονική φέτα δεν της αρέσει ιδιαίτερα.Ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτή τη συνταγή μαζί μας. ΧριστίναAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765976408665912562.post-90576613567657648942014-01-22T00:22:44.746+02:002014-01-22T00:22:44.746+02:00το λαδι επικαλυψης σε πιο στάδιο μπαίνει? (εξαιρετ...το λαδι επικαλυψης σε πιο στάδιο μπαίνει? (εξαιρετική συνταγη....καιρο εψαχνα να δω μια ευκολη συνταγη για φετα)Aggelikhhttps://www.blogger.com/profile/02124120118279967934noreply@blogger.com