Σελίδες
(Μετακίνηση σε …)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ
▼
Σελίδες
(Μετακίνηση σε …)
Αρχική σελίδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ
▼
Σπαγγέτι µε πέστο βασιλικού
Mερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 8 λεπτά
Υλικά
400 γραμμ. σπαγγέτι
2 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
1/4 κούπας κουκουνάρι
1/4 κούπας αμύγδαλα
1/2 κούπα φυτική παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ. σκόρδο
2/3 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κατ' αρχάς, βάζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι.
Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.
http://www.argiro.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.