ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ

Μεγάλωσα ως κλασσικός παμφάγος, απο νεαρή ηλικία είχα φιλοσοφικές και πνευματικές ανησυχίες, κάποια στιγμή στα 26 μου χρόνια διαμέσω κάποιων φίλων στο Facebook, ενημερώθηκα για τη χορτοφαγία, τότε ήλθαν σε εσωτερική σύγκρουση τα ιδεολογικά μου πιστεύω με τη διατροφή μου.

Ερεύνησα εις βάθος και εξαντλητικά το ενδεχόμενο της χορτοφαγικής διατροφής μου χωρίς να έχω κάποιες θρεπτικές ελλείψεις και επιπτώωσεις στην υγεία μου, με έκπληξη είδα πως όχι μόνο δεν κάνεις κακό στην υγεία σου αλλά εφόσον τρέφεσαι με μια ποικίλη φυτική διατροφή βελτιώνεις την υγεία σου ενώ 
ταυτόχρονα σώζεις και τις ζωές αθώων χορτοφάγων ζώων, το πλανήτη Γη -μιας που η χορτοφαγία έχει πολλά οφέλη στην οικολογία του πλανήτη μας-, και παράλληλα υποστηρίζεις τη πνευματική σου εξέλιξη ως Άνθρωπος.

Πήρα την απόφαση να το κάνω, αφού παρακολούθησα κάποια βίντεο με σφαγές ζώων, τότε ξύπνησε μέσα μου κάτι που είχα βάλει σε ύπνο, η ενσυναίσθηση΄ η ιδιότητα να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να τον κατανοείς βαθύτερα, δεν ήθελα να συμβάλω πια στη βιαιότητα που έχει το σύγχρονο κτηνοτροφικό σύστημα και η χορτοφαγία έγινε μέρος της ζωής μου.
Μερικά χρόνια αργότερα ενημερώθηκα και για την κατανάλωση των ζωικών παραγώγων σε σχέση με την κακοποίηση τους για να ληφθούν αυτά.
Επίσης δεν είναι φυσιολογικό ένας ενήλικας άνθρωπος να τρώει για μιά ζωή το μητρικό γάλα βασανισμένων μητέρων, εκτός απο τις τοξίνες, τις ορμόνες και τα ισχυρά αντιβιωτικά που υπάρχουν στα ζωικά παράγωγα, που προέκυψαν από την άθλια μαζική διαβίωση τους και με σκοπό το κέρδος.Απο τότε συνεχίζω να είμαι χορτοφάγος και να προάγω το φυτικό τρόπο διαβίωσης και διατροφής που με γοήτευσε, και κατά κάποιο τρόπο έγινα με τη σειρά μου ηλεκτρονικός χορτοφάγος πρεσβευτής κοινοποιώντας στη προσωπική μου σελίδα ενημερωτικά βίντεο και σελίδες με σκοπό να ενημερώσω το κόσμο για τη χορτοφαγία.
Δημιούργησα αρκετές διαδικτυακές ομάδες και σελίδες, μεταξύ αυτών και αυτό το ιστολόγιον με σκοπό να προωθήσω τη χορτοφαγία και τις χορτοφαγικές συνταγές σε χορτοφάγους και μη καθώς και να υπάρξει μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη vegan συνταγών ευπρόσιτη από όλους, με χορτοφαγικές συνταγές απο όλον το κόσμο, δικές μου αλλά και απο άλλες πηγές τις οποίες αναφέρω πάντα στο τέλος κάθε ανάρτησης.

Κάποιες σχετικές σελίδες, ιστολόγια και ομάδες μου είναι οι παρακάτω:
Λαόνικος Τσάγκος
22/12/2014

Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.
Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: