Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Φαλάφελ από βρασμένα ρεβύθια (ρεβιθοκεφτέδες)

ΦΑΛΑΦΕΛ
(Για 6 μερίδες)
Υλικά:
  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο,
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σουσάμι για επικάλυψη
Παρασκεύη:
  1. Αφήστε τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε νερό για μια νύχτα ως το πρωί.
  2. Στη συνέχεια τα βράζουμε μέχρι να μπορούν εύκολα να λιώνουν για να γίνουν πουρέ.
  3. Τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Αλέστε τα μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά, λεία πάστα, προσθέτοντας ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  5. Στη συνέχεια, πλάστε μικρούς κεφτέδες και επικαλύψτε με σουσάμι.
  6. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή ψήνουμε στον φούρνο.
  7. Σερβίρετε με πίτα, ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  8. Σερβίρετε με ταχίνι ή σάλτσα φυτικού γιαουρτιού.
http://www.zocalo.com.mx/seccion/articulo/falafel-de-garbanzos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.