Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Σαλάτα με βίδες και μαγιονέζα σησαμιού

Υλικά
  • 500 γρ. βίδες Χ.Γ. ή πέννες ή άλλο ζυμαρικό για σαλάτα
  • 1 λαχανί στρογγυλή πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 λευκό κρεμμύδι κομμένο στην μέση και σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρές σφιχτές τομάτες (όχι υπερώριμες)
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι (στραγγισμένη)
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι (δοκιμάστε και εάν χρειαστεί προσθέστε σταδιακά 1/4 κ.γ.)
    Για την vegan μαγιονέζα:
  • 200 ml σησαμοπολτό (tahini)
  • 200 ml νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
  • 2 κ.γ. (κοφτά) ορυκτό άλας 
  • 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
  • 6 κ.σ. παρθένο έλαιον ελιάς
  • 6 κ.σ. μουστάρδα με ήπια γεύση
Παρασκευή:
  1. Βράστε αλατισμένο νερό και προσθέστε τα μακαρόνια, βράστε τα για 2-3 λεπτά λιγότερο απο τον χρόνο που αναφέρει για να γίνουν αλ ντέντε.
  2. Στραγγίξτε τα ανακατέψτε τα με μερικές κ.σ. έλαιον ελιάς ή φυτική μαργαρίνη για να μην κολλησουν, ρίξτε τα μέσα σε μια βαθιά γαβάθα και τοποθετήστε τα στο ψυγέιο για να παγώσουν.
  3. Ετοιμάστε την κρέμα πολτοποιώντας όλα τα υλικά της με έναν επεξεργαστή τροφίμων, ρίξτε την στα ζυμαρικά και ανακατέψτε πάρα πολύ καλά.
  4. Προετοιμάστε λαχανικά και ανακατέψτε τα και αυτά μέσα στην σαλάτα.
  5. Δοκιμάστε και εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλάτι, σταδιακά πάντα.
  6. Παγώστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα -εάν αντέχετε-
    και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Τα ζυμαρικά πρέπει να έχουν παγώσει για να μην μαραθούν τα λαχανικά απο την ζέστη τους, για αυτό αφήστε τα στον πάγκο για αρκετή ώρα αφού τα έχετε λαδώσει καλά ή τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
  • Μην ξεχάσετε να ανακατέψετε καλά τον σησαμοπολτό πριν τον χρησιμοποιήσετε, καλό είναι επίσης να επιλέξετε όσον το δυνατόν λευκό σησμοπολτό.
  • Τοποθετήστε τις ψιλές φέτες κρομμυδιού μέσα σε νερό για να φύγει η πολυ σπιρτάδα τους και μετά χρησιμοποιήστε τα στην σαλάτα σας.
  • Εάν σας φαίνεται πολύ η κρέμα μπορείτε να κάνετε την μισή δόση.
  • Φτιάξτε την κρέμα στο μπλέντερ εάν δεν χωράει στο μούλτι.
  • Ποιος είπε ότι τα χορτοφαγικά είναι και άνοστα;
    Αυτή η σαλάτα ζυμαρικών είναι 100% vegan, νηστίσιμη και πολύ γευστική με πλούσια κρέμα, δοκιμάστε την το καλοκαίρι και την Σαρακοστή.
  • Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πράσινα μυρωδικά όπως μάραθο ή άλλα λαχανικά όπως τριμμένο καρότο κ.α.
    Βάλτε φαντασία και δημιουργήστε την πιό νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών!
  • Το σουσάμι έχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό σύστημα, αποτελούμενο από τη σεσαμίνη, τη σεσαμινόλη και τη βιταμίνη Ε (ως γ-τοκοφερόλη) με πολύ δυνατή αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζοντας την οξείδωση των λιπαρών οξέων στον οργανισμό, δέσμευση ελεύθερων ριζών και την εξουδετέρωσή τους, επίσης προστατεύει και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.