Υλικά:
- 2 μοσχοκολοκύθες (περίπου 1800 γρ.)
- 3 κ.σ. κοφτές λιωμένο λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη
- 1/2 κούπα ή 80 γρ. ζάχαρη μουσκοβάντο ή καφέ ζάχαρη ντεμεράρα
- 1/4 κ.γ. ορυκτό αλάτι ιμαλαίων
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
- Κόψτε και πετάξτε τις άκρες της κολοκύθας, κόψτε τη στη μέση, αδειάστε τους σπόρους, ξεφλουδίστε τη και κόψτε τη σε χονδρά ισομεγέθη κυβάκια και τοποθετήστε τη σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.
- Προσθέστε το λιωμένο λάδι καρύδας, τη καστανή ζάχαρη και το το αλάτι.
- Με καθαρά χέρια, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και απλώστε τα στο ταψί.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι το η κολοκύθα να μαλακώσει και η ζάχαρη να καραμελώσει, ανοίγοντας το φούρνο μερικές φορές και γυρνώντας τη κολοκύθα με μια σπάτουλα, για να είστε σίγουροι ότι θα ροδίσει ομοιόμορφα.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να βάλετε κανέλα στο σερβίρισμα, ταιριάζει άριστα με τη κολοκύθα.
- Μη βάλετε πολύ λάδι καρύδας, ίσα ίσα για να κολλήσει επάνω η ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.