Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Μοσχοκολοκύθα καραμελωμένη στο φούρνο

Υλικά: 
  • 2 μοσχοκολοκύθες (περίπου 1800 γρ.)
  • 3 κ.σ. κοφτές λιωμένο λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα ή 80 γρ. ζάχαρη μουσκοβάντο ή καφέ ζάχαρη ντεμεράρα
  • 1/4 κ.γ. ορυκτό αλάτι ιμαλαίων 
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Κόψτε και πετάξτε τις άκρες της κολοκύθας, κόψτε τη στη μέση, αδειάστε τους σπόρους, ξεφλουδίστε τη και κόψτε τη σε χονδρά ισομεγέθη κυβάκια και τοποθετήστε τη σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.
  3. Προσθέστε το λιωμένο λάδι καρύδας, τη καστανή ζάχαρη και το το αλάτι. 
  4. Με καθαρά χέρια, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και απλώστε τα στο ταψί.
  5. Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι το η κολοκύθα να μαλακώσει και η ζάχαρη να καραμελώσει, ανοίγοντας το φούρνο μερικές φορές και γυρνώντας τη κολοκύθα με μια σπάτουλα, για να είστε σίγουροι ότι θα ροδίσει ομοιόμορφα.

Συμβουλές:
  • Μπορείτε να βάλετε κανέλα στο σερβίρισμα, ταιριάζει άριστα με τη κολοκύθα.
  • Μη βάλετε πολύ λάδι καρύδας, ίσα ίσα για να κολλήσει επάνω η ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.