Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σπαγγετίνι με άκαρα σε σάλτσα τομάτας

Υλικά:
  • 500 γρ. σπαγγετίνι + 50 ml ωμό ελαιόλαδο
  • 1 δόση φασολοκεφτεδάκια (άκαρα) 
  • 5 κ.σ. κοφτές πελτέ τομάτας
  • 300 ml νερό
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο + 50 ml νερό για το άχνισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ορυκτό αλάτι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 πρέζα ή 1 ml κανέλα 
  • 50 ml ωμό ελαιόλαδο για τη σάλτσα τομάτας
 Παρασκευή:
  1. Τηγανίζετε τα φασολοκεφτεδάκια με τη συνταγή για τα άκαρα και τα στραγγίζετε σε ένα χαρτί κουζίνας απο τα περιτττά λάδια.
  2. Βράζετε το σπαγγετίνι για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει αλ ντέντ, το στραγγίζετε και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα εκτός φωτιάς μαζί με 50 ml ωμό ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτετε τα 50 ml νερό και αχνίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο λιωμένο με το 1 κ.γ. αλάτι.
  4. Λιώνετε το συμπυκνωμένο πολτό τομάτας στα 300 ml νερό μαζί με τη ρίγανη και  τη κανέλα και το ρίχνετε μέσα.
  5. Το αφήνετε να βράσει μέχρι να πήξει.
  6. Το αφαίρείτε απο τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ωμό ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.
  7. Σερβίρετε σε ένα πιάτο το σπαγγετίνι απο επάνω τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα τομάτας.
  8. Καλή όρεξη.

Συμβουλές:
  • Τα άκαρα τα έφτιαξα με 2 κούπες μουλιασμένα και ξεφλουδισμένα μαυρομάτικα φασόλια που είχα αποθηκεύσει στη κατάψυξη όπως περιγράφεται στη συνταγή ΕΔΩ, με τη διαφορά ότι πρόσθεσα 1 κ.γ. κύμινο για να γίνουν πιο αρωματικά, και το μισό κρεμμύδι το έλιωσα στο μούλτι μαζί με τα φασόλια και το άλλο μισό το έβαλα ψιλοκομμένο μέσα πριν το τηγάνισμα και το ανακάτεψα.
  • Μπορείτε να κερδίσετε χρόνο εαν έχετε ήδη ξεφλουδίσει και μουλιάσει τα φασόλια και τα αποθηκεύσετε στη κατάψυξη σε μερίδες, τοποθετήστε σε κάθε σακουλάκι 2 κούπες φασόλια, έτσι θα έχετε ξεφλουδισμένα και μουλιασμένα φασόλια για άκαρα όποτε θέλετε γρήγορα και εύκολα.
  • Τα κεφτεδάκια αντί να τα σερβίρετε στο πιάτο μπορείτε να τα βάλετε στη σάλτσα τομάτας μέσα για να τραβήξουνε τη σάλτσα αφού την έχετε βγάλει απο τη φωτιά για λίγα λεπτά.

~ Λαόνικος Τσάγκος
   Vegan μάγειρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.