Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Γάλα σησαμιού - χαρουπιού

  Υλικά: 
  • 1 λίτρο νερό (φιλτραρισμένο κατά προτίμηση)
  • 100 ml σησαμοπολτό (tahini)
  • 50 ml ή 5 κ.σ. χαρουπάλευρο
  • 2 κοφτές κ.σ. καφέ ζάχαρη ζαχαροκάλαμου ή 4-5 μουλιασμένοι χουρμάδες ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
  • 1-2 πρέζες ή 1/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη








Παρασκευή:
  1. Τοποθετήστε σε ένα μπλέντερ το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Πολτοποιήστε τα για 1-2 λεπτά.
  3. Απολαύστε το παγωμένο.


Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο γιατί ο πολτός που έχει είναι ελάχιστος, αλλά εάν το το θέλετε εντελώς λείο μπορείτε να το στραγίξετε με μια μουσελίνα.
  • Κάνει πολύ αφρό, οπότε μια καλή ιδέα είναι να το αφήσετε να καθιζήσει πριν το πιείτε.
  • Αυτό το χαρουπένιο γάλα έχει μια ασυνήθιστη γεύση μεταξύ σησαμιού-χαρουπιού με μια επίγευση κανέλας, αλλά μπορείτε να τη συνηθίσετε, εάν σας αρέσει το χαρούπι τότε θα το λατρέψετε.
  • Το ταχίνι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σελήνιο, χαλκό, σίδηρο, αμινοξέα, φώσφορο, και βιταμίνες όπως Ε, Β1, Β2, και νιασίνη.
  • Το χαρούπι είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική έναντι της σοκολάτας και του καφέ, καθώς δεν περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, αλλά ούτε αμίνη και φαινυλαιθαναμίνη, 2 ουσίες που προκαλούν ημικρανίες και αλλεργικές αντιδράσεις, ούτε οξαλικό οξύ που εμποδίζει το σώμα να κάνει χρήση ασβεστίου και ψευδάργυρου. 
  • Το χαρούπι περιέχει διπλάσιο ασβέστιο από το ζωικό μητρικό γάλα, βιταμίνες Α, Β, B2, B3 και Δ καθώς και πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία., βοηθά στην πέψη, ρίχνει τα επίπεδα χοληστερόλης, είναι αποχρεμπτικό και απαλύνει από το βήχα και το κρυολόγημα.Επίσης, το χαρούπι είναι γνωστό ότι βοηθάει στην αύξηση της λίμπιντο καθώς και στον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.