Υλικά για 4 άτομα:
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 600 γρ. καρότα χονδροκομμένα
- 1 κ.γ. ψιλοτριμμένη φρέσκια ζιγγίβερη (ginger) ή ½ κ.γ. ζιγγίβερη σε σκόνη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και χονδροκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κάρυ
- αλατοπίπερο κατά προτίμηση
- Βάζεις όλα τα υλικά να βράσουν κι όταν τα λαχανικά μαλακώσουν καλά, αφαιρείς 2 κουτάλες από το ζωμό και το κρατάς στην άκρη.
- Χτυπάς την υπόλοιπη σούπα στο μπλέντερ και εάν είναι πάρα πολύ παχύρρευστη τότε προσθέτεις σταδιακά από το ζωμό που έχεις κρατήσεις στην άκρη για να αραιώσει, μέχρι την επιθυμητή πυκνότητα.
- Καρυκεύεις με το ελαιόλαδο, το κάρυ, το αλατοπίπερο και σερβίρεις ζεστή με λίγο πράσινο κόλλιανδρο ή μαιντανό.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
- Εάν σας αρέσει πολύ η ζιγγίβερη (ginger) και τα πικάντικα τότε μπορείτε να βάλετε περισσότερο.
- Η πιπερόριζα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, είναι αντικαρκινική αντιμικροβιακή κ.α.
- Τα καρότα αποτελούν πλούσια πηγή σιδήρου (η βιταμίνη C και ο σίδηρος στα καρότα συνεργάζονται, καθιστώντας το ένα το άλλο).
- Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και 1 μικρή ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα μέσα ή 1 φρέσκια τομάτα.
- Μιά συνταγή είναι ένας γενικός οδηγός, μπορείτε να αυξομειώσετε τις ποσότητες ανάλογα με τις προσωπικές σας γευστικές προτιμήσεις.
Απο το δωρεάν περιοδικό:
www.naturanrg.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.