Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Σούπα με καρότο και τζίντζερ

Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 600 γρ. καρότα χονδροκομμένα
  • 1 κ.γ. ψιλοτριμμένη φρέσκια ζιγγίβερη (ginger) ή ½ κ.γ. ζιγγίβερη σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και χονδροκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • αλατοπίπερο κατά προτίμηση
Παρασκευή:
  1. Βάζεις όλα τα υλικά να βράσουν κι όταν τα λαχανικά μαλακώσουν καλά, αφαιρείς 2 κουτάλες από το ζωμό και το κρατάς στην άκρη. 
  2. Χτυπάς την υπόλοιπη σούπα στο μπλέντερ και εάν είναι πάρα πολύ παχύρρευστη τότε προσθέτεις σταδιακά από το ζωμό που έχεις κρατήσεις στην άκρη για να αραιώσει, μέχρι την επιθυμητή πυκνότητα.
  3. Καρυκεύεις με το ελαιόλαδο, το κάρυ, το αλατοπίπερο και σερβίρεις ζεστή με λίγο πράσινο κόλλιανδρο ή μαιντανό.

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Εάν σας αρέσει πολύ η ζιγγίβερη (ginger) και τα πικάντικα τότε μπορείτε να βάλετε περισσότερο.
  • Η πιπερόριζα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, είναι αντικαρκινική αντιμικροβιακή κ.α.
  • Τα καρότα αποτελούν πλούσια πηγή σιδήρου (η βιταμίνη C και ο σίδηρος στα καρότα συνεργάζονται, καθιστώντας το ένα το άλλο). 
  • Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και 1 μικρή ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα μέσα ή 1 φρέσκια τομάτα.
  • Μιά συνταγή είναι ένας γενικός οδηγός, μπορείτε να αυξομειώσετε τις ποσότητες ανάλογα με τις προσωπικές σας γευστικές προτιμήσεις.

Απο το δωρεάν περιοδικό:
www.naturanrg.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.