Υλικά για 28 μπαλάκια (περίπου 550 γρ.):
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (250-270 γρ. στερεή κρέμα καρύδας)
- 100 γρ. άχνη ζάχαρης
- 200 γρ. τριμμένη ξερή καρύδα
- 1 κ.σ. κακάο (προτιμήστε κακάο τύπου nero)
- 1 κ.σ. λικέρ ή ποτό καρύδας (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. τριμμένοι ξηροί καρποί (προαιρετικά)
- Βάλτε απο βραδίς την κονσέρβα στο ψυγείο.
- Την επόμενη ημέρα γυρίστε την ανάποδα και ανοίξτε την με ένα ανοιχτήρι για κονσέρβες.
- Πετάξτε το υγρό και κρατήστε μόνο την στερεοποιημένη κρέμα απο την καρύδα (περίπου 270 γρ.).
- Σε μια γαβάθα ανακατέψτε με ένα σύρμα το γάλα καρύδας μαζί με την άχνη ζάχαρη και την τριμμένη καρύδα.
- Διαχωρίστε την μισή ποσότητα, προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε καλά.
- Πλάστε σε μικρά μπαλάκια και περάστε τα απο κακάο ή καρύδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.
- Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 2 ώρες και απολαύστε τα μαζί με τσάι ή και σκέτα σαν κέρασμα.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
- Διατηρούνται στο ψυγείο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
- Μην ανακινήσετε τη κονσέρβα πριν την ανοίξετε, για να γίνει ευκολότερα ο διαχωρισμός νερού με κρέμας.
- Είναι μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.
- Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο γάλα καρύδας με ωραία γεύση ή κάποια κρέμα γάλακτος καρύδας.
- Εάν το θέλετε λιγότερο ή περισσότερο γλυκό προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και δοκιμάστε.
- Αντί για ζάχαρη μπορείτε να βάλετε άλλο γλυκαντικό όπως κάποιο σιρόπι και να αυξήσετε την καρύδα.
- Εάν θέλετε άχνη καστανής ζάχαρης μπορείτε να την φτιάξετε εάν βάλετε καστανή ζάχαρη στο μπλέντερ.
Λαόνικος Τσάγκος
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.