Υλικά:
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1-3 ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο σας αρέσει)
- 50 ml ελαιόλαδο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι (προσθέστε σταδιακά όσο σας αρέσει)
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο (προαιρετικά)
- 1 φρέσκο λεμόνι, ξύσμα (προαιρετικά)
- 1 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
- Βάζετε το σπαγγέτι να βράσει σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente, αφαιρέστε 2 λεπτά απο τον αναγραφόμενο στην συσκευασία χρόνο,
πχ αν λέει 7 λεπτά βράζετε για 5 λεπτά! - Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες το σκόρδο και το πολτοποιήστε με την πλάτη του μαχαιριού μαζί με περίπου 1 κ.γ. αλάτι.
- Καθαρίζετε και τις πιπεριές, πετάτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε.
- Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 - 2 λεπτά τις πιπεριές και τελευταίο το σκόρδο μέχρι να μυρίσει.
- Μεταφέρετε με μια τσιμπίδα τα μακαρόνια στο τηγάνι μαζί με λίγο νερό απο τα μακαρόνια και μαγειρέυετε για άλλα 1-2 λεπτά περίπου.
- Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό ή φυτική παρμεζάνα ή ψιλοτριμμένα ανακάρδια (cashews).
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
.- Είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.
- Μπορείτε να βάλετε και δενδρολίβανο την ώρα που σωτάρετε το σκόρδο με το τσίλι.
- Εάν σας αρέσει το λεμόνι βάλτε ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμόνι.
- Το σκόρδο έχει πολλές καλές ιδιότητες για την υγεία μας, είναι αντικαρκινικό, αντιμικροβιακό, αντιβακτηριακό, αντιγηραντικό, αντιφλεγμονώδης κ.α.
- Η πολτοποιηση του σκόρδου είναι προαιρετική αλλά έτσι βγάζει περισσότερο άρωμα στο λάδι.
Το οπτικό έχει ζωική παρμεζάνα, εσείς μπορείτε να τρίψετε ωραιότατα ανακάρδια ή να βάλετε φυτική παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Βασισμένη στην συνταγή:
http://www.radicio.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.