Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Τσιζκέϊκ με κρέμα καρύδας - μπανάνας

Υλικά: 

Για την βάση:
  • 1 κούπα ψημένα φιστίκια ή ανακάρδια ή καρύδια (όχι πολύ αλατισμένα)
  • 1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
Για την κρέμα:
  • 1 κούπα κρέμα καρύδας ή το παχύρευστο μέρος απο κονσέρβα καρύδας
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρέζα ορυκτό αλάτι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη της επιφάνειας:
  • ⅓ κούπας μίνι τσιπς σοκολάτας ή σπασμένα φυστίκια ή αμύγδαλο φιλέ

Παρασκευή:

  1. Απλώστε μια λαδόκολλα σε μια ανοιγόμενη φόρμα 18 εκ. 
  2. Σε ένα μούλτι ψιλοτρίψτε τα φιστίκια μαζί με το λάδι καρύδας μέχρι να γίνουν θρύμματα και πατήστε το μείγμα στην φόρμα.
  3. Χωρίς να ξεπλύνετε το μούλτι, πολτοποιήστε μέσα τη κρέμα καρύδας, την μπανάνα και το σιρόπι σφενδάμου μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα. 
  4. Απλώστε την κρέμα επάνω από την φυστικένια βάση.
  5. Πασπαλίστε με τα τσιπ σοκολάτας στην επιφάνεια.
  6. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1/2 ώρα μέχρι να σφίξει καλά, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:


  • Εάν δεν βρείτε κρέμα καρύδας τότε παγώστε για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο μερικές κανονικές κονσέρβες γάλακτος καρύδας, την επόμενη ημέρα αναποδογυρίστε τις χωρίς να τις ανακινήσετε, ανοίξτε τις με ένα ανοιχτήρι για κονσέρβες, πετάξτε το νερό που διαχωρίστηκε και χρησιμοποιήστε την στερεοποιημένη κρέμα.
  • Για να κάνετε αυτή τη συνταγή ωμοφαγική, χρησιμοποιήστε ωμά φιστίκια και παραλείψετε ή αντικαταστήστε το σιρόπι σφενδάμου. 
  • Προσοχή, μην κάνετε τα φιστίκια φυστικοβούτυρο, αρκεί να γίνουν θρύμματα που να κολλάνε μεταξύ τους.
  • Αφήστε το cheesecake να παγώσει πολύ καλά πριν επιχειρήσετε να αφαιρέσετε την φόρμα. 
  • Φυλάξτε το cheesecake στο ψυγείο.
    Εάν το ψυγείο δεν είναι αρκετά κρύο, τότε διατηρήστε το γλυκό στην κατάψυξη και αφήστε αρκετό χρόνο για να ξεπαγώσει πριν το σερβίρισμα. 

Τροποποιημένη από τα Γελαστά Ζωάκια, η αρχική συνταγή είναι εδώ:
http://www.veganfamilyrecipes.com

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.