Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Γάλα φυστικοβούτυρου - σησαμοπολτού

Υλικά: 

  • 50 ml σησαμοπολτό (ταχίνι)
  • 50 ml φυστικοβούτυρο (προτιμήστε σπιτικό)
  • 1 λίτρο ή 4 κούπες νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
  • 1 κ.σ. στέβια σε σκόνη 
  • 1 πρέζα ορυκτό αλάτι
  • 1 κ.γ. λεκιθίνη σε κόκκους (προαιρετικά)

Παρασκεύη:

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά μέσα στην κανάτα ενός δυνατού μπλέντερ.
  2. Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για περίπου 1-2 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.
  3. Στραγγίξτε με μουσελίνα ή άλλο καθαρό ύφασμα και εμφιαλώστε σε γυάλινη φιάλη.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Αντί για στέβια μπορείτε να βάλετε ζάχαρη ή 4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ή 100 γρ. σταφίδες εμποτισμένα σε ζεστό νερό για περίπου 30 λεπτά ή άλλο γλυκαντικό της προτίμησης σας. 
  • Το πόσο λευκό θα είναι το γάλα σας εξαρτάται απο το πόσο σκούρο ή λευκό είναι το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι σας, για αυτό προτιμήστε ανοιχτόχρωμα βούτυρα, το φυστικοβούτυρο της αγοράς είναι συνήθως πολύ σκούρο για γάλα και με φοινικέλαιο, φτιάξτε το δικό σας φυστικοβούτυρο αλέθοντας στο μπλέντερ σας φυστίκια με την προσθήκη ηλιέλαιου.
  • Εαν το προτιμάτε πιο αραιό προσθέστε 1/2 - 1 κούπα νερό, εαν το προτιμάτε πιο παχύρευστο αφαιρέστε.
  • Τα φυτικά γάλατα είναι νόστιμα και θρεπτικά αλλά καταναλώστε τα μέσα σε 2-3 ημέρες γιατί δεν διατηρούνται για μεγάλο διάστημα στο ψυγείο.

~ Λαόνικος Τσάγκος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.