Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Χαλβάς με χυμό μπανάνας και αμύγδαλα

Υλικά: 
  • 2 κούπες χονδρό σιμιγδάλι
  • 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 λίτρο χυμό μπανάνας
  • 1 σφηνάκι λικέρ μπανάνας ή 1 ώριμη ψιλοκομμένη μπανάνα (προαιρετικά, για επιπλέον άρωμα)
Παρασκευή:
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Μετά απο μερικά λεπτά όταν τα αμύγδαλα έχουν πάρει χρώμα προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε και αυτό μέχρι να μυρίσει ωραία.
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με τον χυμό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το μίγμα, και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. 
    (Σε αυτό το σημείο εάν θέλουμε προσθέτουμε 1 σφηνάκι λικέρ μπανάνας ή 1 ώριμη πολτοποιημένη μπανάνα)
  4. Αδειάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα και τον πατάμε ισιώνοντας την επιφάνεια του.
  5. Αφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με κανέλα ή φετούλες μπανάνας.

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Η μπανάνα έχει πάρα πολύ κάλιο, το οποίο διεγείρει τα βραδέα κυμάτα (αυτά που εκπέμπονται απο τον εγκέφαλο μας όταν είμαστε σε βαθύ ύπνο!), σύμφωνα με νέα έρευνα, και το μαγνήσιο βοηθά στον ύπνο, οι μπανάνες είναι πραγματικά εκπληκτικές για την καταπολέμηση της αυπνίας!
    Συνδυάστε λοιπόν αμύγδαλα (τα οποία έχουν μαγνήσιο και τρυπτοφάνη) και μπανάνες για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε για πολλές ώρες!
  • Προσοχή! Όσο περισσότερο καβουρντίζετε το σιμιγδάλι στο λάδι τόσο πιο "βαρύς" θα γίνει ο χαλβάς!
  • Μπορείτε να βάλετε μέσα μια πολύ ώριμη πολτοποιημένη μπανάνα ή ακόμα καλύτερα 1 σφηνάκι λικέρ ή αρωμα μπανάνας για να έχει ακόμα περισσότερη γεύση μπανάνας.
  • Αυτός ο χαλβάς είναι ελαφρύς και σε γλυκύτητα μέτριος, τόσο γλυκός όσο πρέπει, όχι περισσότερο ώστε να σε λιγώνει αλλά τόσο ώστε να σε κάνει να θέλεις και άλλο.
  • Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.
  • Διατηρείται εκτός ψυγείου λόγω του λαδιού και της ζάχαρης που δρουν ως συντηρητικά.


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.