Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ομελέτα λαχανικών

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα: 

  • 3/4 κούπας αλεύρι ρεβυθιού
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κ.γ. ροζ άλας ή μαύρο ορυκτό άλας kala namak
  • 1/2 κ.γ. σπόρου κύμινου
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα χρυσόριζα (curcuma)
  • 1/2 κούπα ντομάτες (ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες)
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 2-4 κ.σ. έλαιον ελιάς
  • 1 πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο, (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί:
    Το ρεβυθάλευρο, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. 
  2. Προσθέστε το νερό σιγά-σιγά μέχρι να γίνει ένα λείο κουρκούτι.
  3. Προσθέστε το πράσινο τσίλι, τη ξεσποριασμένη ντομάτα, το σπανάκι, και την πιπεριά και ανακατέψτε καλά.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  5. Ρίξτε περίπου 1/2 κούπα απο το κουρκούτι στο τηγάνι και απλώστε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
    Ξεκινώντας από το κέντρο απλώστε προς τα έξω ομοιόμορφα για να σχηματίσετε ένα κύκλο.
  6. Όταν η ζύμη αρχίζει να στεγνώσει, απλώστε περίπου 2 κ.γ. λάδι από πάνω, περιμένετε περίπου 1 ' και αναστρέψετε την ομελέτα, χρησιμοποιώντας μια επίπεδη σπάτουλα.
  7. Πατήστε την φυτική ομελέτα ελαφρά με τη σπάτουλα για να μαγειρευτούν καλά τα υλικά.
  8. Γυρίστε την τρεις ή τέσσερις φορές, μέχρι να μαγειρευτεί καλά και να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  9. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το υπόλοιπο κουρκούτι.

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Αλεύρι ρεβυθιού θα βρείτε σε βιολογικάδικα, σε καταστήματα με άλευρα όπως στην Ευριπίδου, ή σε ασιατικά/ινδικά καταστήματα.
  • Χρησιμοποιήστε την ποσότητα λαχανικών ως γενική οδηγία, μπορείτε να προσθέστε λίγο περισσότερο ή λιγότερο, μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με άλλα λαχανικά με την επιλογή σας.
  • Η συνοχή για το κουρκούτι πρέπει να είναι σαν το κουρκούτι για τις κρέπες.
  • Σερβίρετε με δυόσμο.
  • Για να δείτε εάν είναι αρκετά ζεστό το τηγάνι πιτσιλίστε το με μερικές σταγόνες νερό, θα πρέπει να τσιτσιρίσουν!

http://www.manjulaskitchen.com/eggless-omelet-vegan/

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.