Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Υλικά για 2 άτομα:
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Υλικά για 2 άτομα:
- 3/4 κούπας αλεύρι ρεβυθιού
- 1/2 κούπα νερό
- 1/2 κ.γ. ροζ άλας ή μαύρο ορυκτό άλας kala namak
- 1/2 κ.γ. σπόρου κύμινου
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα χρυσόριζα (curcuma)
- 1/2 κούπα ντομάτες (ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες)
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- 2-4 κ.σ. έλαιον ελιάς
- 1 πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο, (προαιρετικά)
- Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί:
Το ρεβυθάλευρο, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. - Προσθέστε το νερό σιγά-σιγά μέχρι να γίνει ένα λείο κουρκούτι.
- Προσθέστε το πράσινο τσίλι, τη ξεσποριασμένη ντομάτα, το σπανάκι, και την πιπεριά και ανακατέψτε καλά.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε περίπου 1/2 κούπα απο το κουρκούτι στο τηγάνι και απλώστε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Ξεκινώντας από το κέντρο απλώστε προς τα έξω ομοιόμορφα για να σχηματίσετε ένα κύκλο. - Όταν η ζύμη αρχίζει να στεγνώσει, απλώστε περίπου 2 κ.γ. λάδι από πάνω, περιμένετε περίπου 1 ' και αναστρέψετε την ομελέτα, χρησιμοποιώντας μια επίπεδη σπάτουλα.
- Πατήστε την φυτική ομελέτα ελαφρά με τη σπάτουλα για να μαγειρευτούν καλά τα υλικά.
- Γυρίστε την τρεις ή τέσσερις φορές, μέχρι να μαγειρευτεί καλά και να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το υπόλοιπο κουρκούτι.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
- Αλεύρι ρεβυθιού θα βρείτε σε βιολογικάδικα, σε καταστήματα με άλευρα όπως στην Ευριπίδου, ή σε ασιατικά/ινδικά καταστήματα.
- Χρησιμοποιήστε την ποσότητα λαχανικών ως γενική οδηγία, μπορείτε να προσθέστε λίγο περισσότερο ή λιγότερο, μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με άλλα λαχανικά με την επιλογή σας.
- Η συνοχή για το κουρκούτι πρέπει να είναι σαν το κουρκούτι για τις κρέπες.
- Σερβίρετε με δυόσμο.
- Για να δείτε εάν είναι αρκετά ζεστό το τηγάνι πιτσιλίστε το με μερικές σταγόνες νερό, θα πρέπει να τσιτσιρίσουν!
http://www.manjulaskitchen.com/eggless-omelet-vegan/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.