.
Υλικά:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Υλικά:
- 3 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
- 3 μικρές πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χονδροκομμένο (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- Νερό (2-3 κούπες)
- Αλατοπίπερο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κύμινο ή κάρυ της αρεσκείας σας
- Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη τα πράσα μέχρι να πάρουν χρώμα. (Κρατάμε μερικά για τη διακόσμηση)
- Προσθέτουμε τις πατάτες και νερό, ίσα που να μισοσκεπαστεί το μίγμα των λαχανικών (η σούπα μας δεν πρέπει να γίνει πολύ νερουλή).
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα πράσα και τις πατάτες να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν εντελώς (περίπου 20 λεπτά).
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Αλατίζουμε σταδιακά με μικρές ποσότητες μέχρι να μας αρέσει.
- Σερβίρουμε την πρασοπατατόσουπα πολύ ζεστή, προσθέτοντας σε κάθε πιάτο δυο κουταλιές σησαμοπολτό ή φυτικό γάλα και το τσιγαρισμένον πράσσο.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
- Το πράσο θέλει καλό τσιγάρισμα σε δυνατή φωτιά για να πάρει γεύση.
- Εάν βρείτε καπνιστή πάπρικα χρησιμοποιήστε την για να απογειωθεί ακόμα περισσότερο η σούπα.
- Το πράσο είναι πολύ θρεπτικό χειμωνιάτικο λαχανικό, τα παλιά τα χρόνια λεγόταν και "το κρέας του φτωχού".
- Μπορείτε επίσης να την συνοδέψετε με κρουτόν ή φρεσκοκομμένα πράσινα μυρωδικά όπως μαϊνδανό.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.