Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Κριθαράκι με ριγανάτα λουκάνικα και ντοματούδια


Υλικά: 
  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο  
  • 300 γρ. χορτοφαγικό λουκάνικο
  • 1 κρομμύδι ψιλοκομμένο 
  • 100 ml. λευκό οίνο, εάν δεν έχετε βάλτε νεράκι
  • 10 ντοματούδια κομμένα στη μέση
  • 500 ml. ζωμό λαχανικών
  • 50 ml. παρθένο ελαιόλαδο
  • Ρίγανη φρέσκια 
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή τριμένη
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • Καπνιστή πάπρικα και μπούκουβο (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Προετοιμάζουμε τα υλικά και σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο, αφού πάρει λίγο χρώμα ανακατεύουμε και το κρομμύδι για να μαραθεί.
  2. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
  3. Σβήνουμε με τον οίνο, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό, το άλας και το πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς. 
  4. Λίγα λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε τα ντοματούδια.
  5. Όταν ετοιμαστεί το κριθαράκι το αποσύρουμε απο την εστία και προσθέτουμε τα φρέσκα φύλλα από τη ρίγανη, την ξερή ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο κριθαράκι. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε με επιπλέον φρέσκια ρίγανη.

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Τρίψτε φυτικό τυρί ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και προσθέστε τους στο πιάτο σας όταν σερβίρετε το κριθαράκι.
  • Μην το παραβράσετε, κρατήστε το αλ ντεντε.
  • Εαν χρειαστεί νεράκι προσθέστε με φειδώ.
  • Στο τέλος κλείστε με καπάκι για να τραβήξει τα υγρά του και να φουσκώσει.
  • Μπορείτε να το φτιάξετε και στο φούρνο εάν προσέξετε να μην σας καεί η επιφάνεια.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.