Υλικά:
Παρασκευή:
- 1/2 συσκευασία ταλιατέλες
- 1 συσκευασία κομματάκια LoveSeitan
- 500 ml άγλυκο γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
- 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
- 1/2 - 1 κ.γ. ορυκτό άλας (προσθέστε δοκιμάζοντας σταδιακά)
- 50 ml ηλιέλαιον
- 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. διατροφική μαγιά
- 1 μικρό κρομμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομένη ή 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- Μυρωδικό για το σερβίρισμα
Παρασκευή:
- Βράζετε αλ ντεντε τα ζυμαρικά (χρόνος συσκευασίας μείον 2 λεπτά)
- Τα στραγγίζετε και τα κρατάτε σε μια γαβάθα στην άκρη.
- Τσιγαρίζετε το κρομμύδι στο λάδι και μόλις μαλακώσει ρίχνετε μέσα τα κομματάκια σειτάν.
- Αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε, ρίχνετε το γάλα σόγιας και τα υπόλοιπα υλικά.
- Όταν πήξει ελαφρώς ανακατεύετε μέσα τις ταλιατέλες.
- Ανακατεύετε και σερβίρετε με το πράσινο μυρωδικό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
- Μην λαδώνετε τα ζυμαρικά όταν θέλετε να βάλετε σάλτσα γιατί μετά η σάλτσα δεν κολλάει επάνω τους, για τον ίδιο λόγο μην προσθέτετε λάδι στο βράσιμο.
- Για να γίνουν νόστιμα τα ζυμαρικά να είστε απλόχεροι με το αλάτι και τσιγκούνηδες με το νερό.
- Μην παραβράζετε τα ζυμαρικά γιατί πέφτουν βαριά στο στομάχι.
- Βράζετε τα μαζί με 1/2 κ.γ. χρυσόριζα, είναι ένας έξυπνος τρόπος να καταναλώνετε περισσότερο κουρκουμά.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.