Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

Ταλιατέλες καρμπονάρα με σειτάν

Image may contain: food
Υλικά:
  • 1/2 συσκευασία ταλιατέλες 
  • 1 συσκευασία κομματάκια LoveSeitan 
  • 500 ml άγλυκο γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα 
  • 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι 
  • 1/2 - 1 κ.γ. ορυκτό άλας (προσθέστε δοκιμάζοντας σταδιακά)
  • 50 ml ηλιέλαιον 
  • 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα 
  • 1 κ.γ. διατροφική μαγιά 
  • 1 μικρό κρομμύδι κομμένο σε κυβάκια 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομένη ή 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • Μυρωδικό για το σερβίρισμα

Παρασκευή:

  1. Βράζετε αλ ντεντε τα ζυμαρικά (χρόνος συσκευασίας μείον 2 λεπτά) 
  2. Τα στραγγίζετε και τα κρατάτε σε μια γαβάθα στην άκρη. 
  3. Τσιγαρίζετε το κρομμύδι στο λάδι και μόλις μαλακώσει ρίχνετε μέσα τα κομματάκια σειτάν. 
  4. Αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε, ρίχνετε το γάλα σόγιας και τα υπόλοιπα υλικά. 
  5. Όταν πήξει ελαφρώς ανακατεύετε μέσα τις ταλιατέλες. 
  6. Ανακατεύετε και σερβίρετε με το πράσινο μυρωδικό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:

  • Μην λαδώνετε τα ζυμαρικά όταν θέλετε να βάλετε σάλτσα γιατί μετά η σάλτσα δεν κολλάει επάνω τους, για τον ίδιο λόγο μην προσθέτετε λάδι στο βράσιμο.
  • Για να γίνουν νόστιμα τα ζυμαρικά να είστε απλόχεροι με το αλάτι και τσιγκούνηδες με το νερό.
  • Μην παραβράζετε τα ζυμαρικά γιατί πέφτουν βαριά στο στομάχι.
  • Βράζετε τα μαζί με 1/2 κ.γ. χρυσόριζα, είναι ένας έξυπνος τρόπος να καταναλώνετε περισσότερο κουρκουμά.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.