Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τούρτα παγωτό με μπισκότα και φρούτα του δάσους

Υλικά: 
  • 2 κονσέρβες γάλα καρύδας (Η κάθε κονσέρβα είναι των 400 ml)
  • 150 - 200 [γρ.] άχνη ζάχαρης (ανάλογα πόσο γλυκό μας αρέσει) 
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 καρπό βανίλιας (τα σπόρια)
  • 220 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερι ή digestive
  • Κατεψυγμένα ή φρέσκα φρούτα για διακόσμηση
    (εάν δεν έχετε βάλτε μπισκότα, δεν υπάρχει πρόβλημα)
Παρασκευή:
  1. Τοποθετήστε αποβραδίς τις κονσέρβες στη συντήρηση του ψυγείου.
  2. Την επόμενη ημέρα γυρίστε τις ανάποδα, ανοίξτε τις με ένα ανοιχτήρι για κονσέρβες και τοποθετήστε το νερό -που έχει διαχωριστεί απο τη κρέμα της καρύδας- σε ένα ποτήρι.
  3. Βάλτε με ένα κουτάλι σε μια γαβάθα τη στερεή κρέμα της καρύδας, τη βανίλια, την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός εώς να γίνει σαντιγί.(Όχι πάνω απο 20 δευτερόλεπτα γιατί θα "κόψει").
  4. Εμβαπτίστε με μια γρήγορη κίνηση ένα - ένα τα μπισκότα μέσα στο νερό απο τις κονσέρβες ή σε φυτικό γάλα και απλώστε τα σε ένα ταψί 22 εκ.
  5. Απλώστε επάνω απο τα μπισκότα τη μισή σαντιγί καρύδας.
  6. Επαναλάβετε με μπισκότα και την υπόλοιπη σαντιγί.
  7. Τελειώστε απλώνοντας απο επάνω ξανά εμβαπτισμένα μπισκότα ή τα αγαπημένα σας φρούτα.
  8. Τοποθετήστε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και απολαύστε το!
Οι 2 εκδοχές του παγωτού σε ένα ταψάκι
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Προσοχή, οι κονσέρβες δεν πρέπει ποτέ να ανακινηθούν γιατί τότε δεν θα γίνει ο διαχωρισμός κρέμας με νερού που θέλουμε!
    Μην τις ανακινήσετε πριν τις βάλετε στο ψυγείο!
  • Εάν ξεχάσατε να βάλετε τις κονσέρβες απο το προηγούμενο βράδι στο ψυγείο τότε μπορείτε να τις παγώσετε και αυθημερόν για πάνω απο 3 ώρες.
  • Εάν σας αρέσουν τα μπισκότα να είναι περισσότερο τραγανά τότε μπορείτε να παραλείψετε την εμβάπτιση τους σε νερό ή φυτικό γάλα.
  • Εάν θέλετε μπορείτε τη μια στρώση ή και τις 2 να τις κάνετε σοκολατένιες προσθέτοντας μερικές κουταλιές απο ρόφημα κακάου σε σκόνη.
  • Αντί για βανίλια μπορείτε να αρωματίσετε τη σαντιγί με 1-2 πρέζες σκόνη κανέλας ή οποιοδήποτε άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας.
  • Μπορείτε να βάλετε και μέσα στο παγωτό φρούτα ή να αντικαταστήσετε ολοκληρωτικά τα μπισκότα με φρούτα!
  • Χτυπήστε τη σαντιγί ξεκινώντας απο χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας σταδιακά ανεβοκατεβάζοντας το μίξερ πάνω-κάτω για να ενσωματώσετε αέρα μέσα της, χτυπήστε τη όσο λιγότερο γίνεται, επειδή όσο περισσότερο τη χτυπάτε τόσο περισσότερο βγάζει υγρά και χάνει την στερεότητα της!
  • Εάν βρείτε κρέμα καρύδας αντί για κονσέρβα γάλα καρύδας τότε χρησιμοποιήστε αυτή, επειδή είναι πιο παχύρευστη θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην υφή της σαντιγί.
  • Μπορείτε να φτιάξετε άχνη απο καστάνή ζάχαρη εάν δεν τρώτε λευκή ή να χρησιμοποιήσετε στέβια ή άλλο στερεό γλυκαντικό σε σκόνη.
  • Ελέγξτε τα συστατικά των μπισκότων έτσι ώστε να είναι χωρίς ζωϊκά παράγωγα.
Διαχωρισμός κρέμας - νερού
Το ταψάκι με τα εμβαπτισμένα μπισκότα

















~ Λαόνικος Τσάγκος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.