Υλικά:
- 500 ml μπύρα (όχι πικρή)
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. χαρούπι σε σκόνη (χαρουπάλευρο)
- 1 φακελάκι ή 1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
- ½ κ.σ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. γλυκάνισο
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- λίγο ελαιόλαδο + λίγο σουσάμι, για τη φόρμα
- Προθερμάστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, ανακατέψτε σε μια λεκάνη τα άλευρα μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. ΄
- Προσθέτετε τη μπίρα, το ελαιόλαδο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Πασπαλίζετε με σουσάμι τη λαδωμένη φόρμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα του ψωμιού, πασπαλίζετε από πάνω με λίγο ακόμη σουσάμι και βάλτε το στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε για περίπου άλλα 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να φουσκώσει όμορφα και να καλοψηθεί το ψωμί σας.
- Αφήστε 15-30 λεπτά να κρυώσει, ξεφορμάρετε πάνω σε σύρμα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
- Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα ή ζύμωμα, αλλά τόσο όσο να πάρετε ένα μέτριο χυλό, ούτε πολύ μελάτο, αλλά ούτε και πολύ σφιχτό.
Δηλαδή, να πέφτει σχετικά εύκολα από το κουτάλι όταν τον αφήνετε.
http://www.olivemagazine.gr/recipe/μπιρόψωμο-με-κουρκουμά-και-καρύδια-ή-μ/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.