Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Μπυρόψωμο με χαρούπι και σησάμι


Υλικά: 
  • 500 ml μπύρα (όχι πικρή)
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. χαρούπι σε σκόνη (χαρουπάλευρο)
  • 1 φακελάκι ή 1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • λίγο ελαιόλαδο + λίγο σουσάμι, για τη φόρμα
Παρασκευή:
  1. Προθερμάστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, ανακατέψτε σε μια λεκάνη τα άλευρα μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. ΄
  2. Προσθέτετε τη μπίρα, το ελαιόλαδο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος χυλός.
  3. Πασπαλίζετε με σουσάμι τη λαδωμένη φόρμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα του ψωμιού, πασπαλίζετε από πάνω με λίγο ακόμη σουσάμι και βάλτε το στο φούρνο για 15 λεπτά. 
  4. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε για περίπου άλλα 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να φουσκώσει όμορφα και να καλοψηθεί το ψωμί σας.
  5. Αφήστε 15-30 λεπτά να κρυώσει, ξεφορμάρετε πάνω σε σύρμα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:

  • Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα ή ζύμωμα, αλλά τόσο όσο να πάρετε ένα μέτριο χυλό, ούτε πολύ μελάτο, αλλά ούτε και πολύ σφιχτό.
    Δηλαδή, να πέφτει σχετικά εύκολα από το κουτάλι όταν τον αφήνετε.

http://www.olivemagazine.gr/recipe/μπιρόψωμο-με-κουρκουμά-και-καρύδια-ή-μ/

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.