Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Hot dog με μανιτάρια

  Υλικά: 

  • 2 μεσαία πορτομπέλο 
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι 
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας (πχ, κύμινο, πάπρικα κ.α.)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μουστάρδα
  • Κέτσαπ
  • Ψωμάκια για χοτ ντογκ
  • Καραμελωμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)


Παρασκευή:
  1. Σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε χονδρές φέτες, κόβετε σε μεσαίες φέτες και το κρεμμύδι.
  2. Σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, αμέσως μετά ρίχνετε και τα μανιτάρια, και τα αλατοπιπερώνετε.
  3. Μόλις πάρουν χρώμα τα μανιτάρια ρίχνετε τη ρίγανη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μόλις τραβήξουν τα αρώματα τα μανιτάρια τα τοποθετήτε σε ένα πιάτο με ένα χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν απο τα περιττά λάδια.
  4. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τοποθετήτε τα μανιτάρια, κέτσαπ, μουστάρδα και εάν έχετε καραμελωμένα κρεμμύδια.
  5. Καλή όρεξη!

Συμβουλές:
  • Το μανιτάρι θέλει δυνατή φωτιά αλλιώς βγάζει τα υγρά του και αντί να τσιγαριστεί βράζει.
  • Προσθέστε στο τέλος του τηγανίσματος τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, είναι σημαντικά για τη τελική γεύση του μανιταριού.

~ Λαόνικος Τσάγκος
   Vegan Μάγειρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.