Υλικά για περίπου 8 καλαμάκια:
- 500 γρ. καφέ αγάρικα μανιτάρια (baby portobello)
- 4 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. λάδι ελιάς
- 2 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 8 ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια για σουβλάκι
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα (προαιρετικά)
- 1 λευκό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά τετράγωνα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. σάλτσα καυτερής πιπεριάς ή 1 πρέζα καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. σάλτσα BBQ ή 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
- Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας και βρέξτε με νερό τα ξύλινα καλαμάκια.
- Κόψτε τα μανιτάρια κατά μήκος (εάν είναι μεγάλα) και ανακατέψτε τα με τη μαρινάδα.
- Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1/2 - 3 ώρες εκτός ψυγείου ή αποβραδίς στο ψυγείο.
- Περάστε τα μανιτάρια στα καλαμάκια και ψήστε τα στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για κάθε πλευρά.
- Αφαιρέστε τα απο τη φωτιά και αλατίστε τα κατά τις προτιμήσεις σας.
Πληροφορίες - Συμβουλές:
- Αντί στα κάρβουνα μπορείτε να τα ψήσετε στο γκριλ του φούρνου στην επάνω σχάρα ή σε τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.
- Προτιμήστε βαλσαμικό ξύδι.
- Όσο περισσότερο τα μαρινάρετε τόσο καλύτερα, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο αποβραδίς και να τα ψήσετε την επόμενη ημέρα.
- Τα ξύλινα καλαμάκια για το σουβλάκι βρέχονται για να μη καούν στα κάρβουνα.
~ Λαόνικος Τσάγκος
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.