Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Σουβλάκια με μανιτάρια (καλαμάκια μανιταριών)

Υλικά για περίπου 8 καλαμάκια:
  • 500 γρ. καφέ αγάρικα μανιτάρια (baby portobello)
  • 4 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. λάδι ελιάς
  • 2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 8 ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια για σουβλάκι 
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα (προαιρετικά)
  • 1 λευκό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά τετράγωνα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. σάλτσα καυτερής πιπεριάς ή 1 πρέζα καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. σάλτσα BBQ ή 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας και βρέξτε με νερό τα ξύλινα καλαμάκια.
  2. Κόψτε τα μανιτάρια κατά μήκος (εάν είναι μεγάλα) και ανακατέψτε τα με τη μαρινάδα.
  3. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1/2 - 3 ώρες εκτός ψυγείου ή αποβραδίς στο ψυγείο.
  4. Περάστε τα μανιτάρια στα καλαμάκια και ψήστε τα στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για κάθε πλευρά.
  5. Αφαιρέστε τα απο τη φωτιά και αλατίστε τα κατά τις προτιμήσεις σας.

Πληροφορίες - Συμβουλές:
  • Αντί στα κάρβουνα μπορείτε να τα ψήσετε στο γκριλ του φούρνου στην επάνω σχάρα ή σε τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.
  • Προτιμήστε βαλσαμικό ξύδι.
  • Όσο περισσότερο τα μαρινάρετε τόσο καλύτερα, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο αποβραδίς και να τα ψήσετε την επόμενη ημέρα.
  • Τα ξύλινα καλαμάκια για το σουβλάκι βρέχονται για να μη καούν στα κάρβουνα.

~ Λαόνικος Τσάγκος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.